Welke gemeente bakt de meeste oliebollen?

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Harderwijk komende winter niet 5 maar 6  weken geniet van de kunstijsbaan Harderwijk op IJs. 

Het tiende seizoen staat namelijk voor de deur en dan wordt er uitgepakt. Niet alleen de verzorging van het hapje en drankje in het Winterpaviljoen is vastgelegd, ook de vertrouwde oliebollenkraam naast de ijsbaan is weer een feit!

Afgelopen week tekende stichting Harderwijk een kersvers contract met de familie Rovers en dus zijn zij de komende drie jaar weer een vertrouwd beeld. De familie is een bekende in de regio als het om oliebollen bakken gaat. Zoonlief bakt ze bruin in de kraam bij Hendriks Kampeerwereld in Ermelo, vader staat komende winter in Nunspeet en moeders verzorgt de overheerlijke oliebollen bij Harderwijk op IJs. Je snapt dat binnen de familie de wedstrijd “Wie bakt de meeste?” al is losgebarsten. Kortom, welke gemeente bakt de meeste oliebollen?
 
Om het jubileum te vieren ligt de kunstijsbaan niet 5, maar 6 weken midden in het centrum van de stad. Dat kan natuurlijk alleen door hulp van sponsoren en dus is stichting Harderwijk op IJs oprecht blij met de eerste sponsoraanmeldingen. “Nu zijn we er nog lang niet,” vertelt Marcel Schipper. “We zoeken nog sponsoren voor de pinguïns en natuurlijk kunnen er nog veel meer IJsprinsen en –prinsessen, IJskoningen en schaatsvrienden bij om dit jaar extra feestelijk te maken.”
 
Uiteraard staan er ook weer tal van vertrouwde maar ook nieuwe activiteiten op het programma. Zo geniet je straks weer van Nostalgisch schaatsen en Disco on Icce, ook ijssjoelen en ijsstok schieten met het bedrijf behoort tot de mogelijkheid. Kortom, een winter om alvast naar uit te kijken!