Wegwerkzaamheden kruising N302 – Newtonweg in Harderwijk

De provincie Gelderland gaat dit najaar aan de slag met het aanleggen van een extra rijstrook (voorsorteerstrook) vanaf de N302 (komende vanaf A28) naar de Newtonweg (richting Lorentz). Hier ligt nu één strook voor rechts-afslaand verkeer. Dat worden er dus 2 (zie afbeelding).

Newtonweg Harderwijk

In 2019 is door de provincie, in samenwerking met de gemeente, onderzoek gedaan naar de situatie. Er is geconstateerd dat er regelmatig verkeersopstoppingen ontstaan op deze locatie

Vooral in de ochtendspits loopt het verkeer hier vaak vast. Dit heeft als gevolg dat er frequent file ontstaat op de hoofdrijbaan van de N302. Aanpassingen aan de verkeerssituatie om de verkeersveiligheid, bereikbaarheid van Lorentz en de verkeersdoorstroming te verbeteren zijn daarom nodig. De situatie kan verbeterd worden door een tweede rechtsaf-strook te realiseren richting de Newtonweg (Lorentz).

Bovenstaande aanpassing staat los van het onderzoek naar diverse verkeersvraagstukken rondom de N302 waar op dit moment onderzoek naar wordt gedaan door adviesbureau Roelofs. De werkzaamheden die nu plaats gaan vinden zijn het resultaat van een onderzoek dat in 2019 uitgevoerd is.

Werkzaamheden gepland in week 40
De provincie heeft de firma Heijmans opdracht gegeven om de werkzaamheden uit te voeren. Dat staat gepland in week 40 (eerste week oktober). Het kan zijn dat de geplande werkzaamheden enige verkeersoverlast met zich meebrengen.

Bedrijvenkring Harderwijk

Adresgegevens

Postbus 115
3840 AC Harderwijk

Telefoon

T. 06-40442902

Meer info