Wedstrijd ‘Maak je eigen Lied van Harderwijk’

Op Koningsdag wordt tijdens de aubade van de Oranjevereniging het startsein gegeven voor de wedstrijd ‘Maak je eigen Lied van Harderwijk’.

Met de vertolking van het originele lied van Harderwijk door Marc Gonkel, geeft burgemeester Harm-Jan van Schaik officieel het startsein geven voor de wedstrijd ‘Maak je eigen Lied van Harderwijk’.

Alle inwoners van de gemeente Harderwijk, van jong tot oud, alleen, met een vriend(in), of in school- of verenigingsverband, worden uitgedaagd hun eigen muzikale bewerking te maken. De winnaar kan hiermee een prijzengeld van € 500,- winnen en kan begin juli 2017 de eigen versie live ten gehore  brengen voor een groot publiek.
 
Lijflied Harderwijk
Het Lied van Harderwijk is het lijflied van de stad Harderwijk, dat werd gecomponeerd en geschreven door Willem Gunneman. Marc Gonkel vertolkt het lied in de officiële video, waar hij te zien is op bekende plekken in Harderwijk. Het lied gaat over alle facetten die Harderwijk zo aantrekkelijk maken, wat blijkt uit het refrein: Ik zing mijn lied en mijn zinnen die juichen/Het lied van een stad dat me blij maakt en rijk/Een stad die omarmt en je even doet buigen/Uit louter respect voor mijn stad Harderwijk.
 
Iedereen kan meedoen
Speciaal voor de wedstrijd is een karaokeversie gemaakt van het Lied van Harderwijk.
 

Op de facebookpagina is ook meer informatie te vinden over de verkiezing. Wie dat wil, kan zijn of haar versie zelf plaatsen. Dat kan een heuse videoclip zijn, maar ook bijvoorbeeld een selfie of een vlog.
 
Prijs
De organisatie van de wedstrijd ligt in handen van een team bestaande uit bedrijfsleven, organisaties en de gemeente Harderwijk. Doel is om het lied bekendheid te geven onder Harderwijkers en Hierdenaren en daarmee het gevoel van waardering voor Harderwijk te vergroten. Alle inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury, onder voorzitterschap van burgemeester Harm-Jan van Schaik.

(foto: Ton Pors)