Webinar Biodiversiteit op en rond het erf Hierden op 19 mei

Woensdagavond 19 mei geeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in een webinar tips hoe inwoners van Hierden hun erf en de omgeving aantrekkelijker kunnen maken voor verschillende dieren.

Wat is nodig voor voedsel, nest- en schuilgelegenheid, bijvoorbeeld voor wilde bijen, vlinders en zangvogels?

De online-bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.  De webinar is een vervolg op de introductie op biodiversiteit die op 29 april is gegeven. Deze gratis webinar is ook te volgen als u de vorige webinar niet hebt gezien. 

Link naar webinar

Aanmelden
Aanmelden kan via de website van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. U ontvangt per e-mail een link om via Zoom deel te nemen aan de bijeenkomst en een korte instructie.

Landschap en ecologie
De webinar focust op de biodiversiteit in en rondom Hierden. We laten zien welke landschapselementen van oorsprong in het landschap voorkwamen, hoe ze verdwenen uit het landschap en op welke manier ze weer terug kunnen komen. Bij het inrichten en beheren van een erf of het landschap daaromheen is het zinvol gebruik te maken van de oorspronkelijke elementen en streekeigen beplanting. Op deze manier wordt het leefgebied weer geschikt voor kritische, maar ook algemene soorten van het buitengebied, zoals steenuil, kneu, zwartkop, haas, egel, bijen, hommels en dagvlinders.

Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk en Hierden
De webinar maakt deel uit van het project Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk en Hierden. Zo kunnen mensen meedoen aan een inspiratie-excursie over biodiversiteit op een mooi erf (19 juni) en een webinar Sinusbeheer op 1 juli en een workshop Sinusbeheer (insectvriendelijk maaien op 3 juli) volgen. Ook worden vijf bijen oases aangelegd verspreid over de gemeente. Tijdens de online-bijeenkomst krijgen deelnemers meer informatie over het vervolg van dit project.