Wat groen voor je kan doen: Duurzaam ondernemen in Harderwijk

Op dinsdagochtend 10 oktober waren leden en niet-leden van de Bedrijvenkring Harderwijk te gast bij Richard van der Poll van Greenoffices Harderwijk voor een inspirerend ondernemersontbijt.

Dit evenement stond geheel in het teken van duurzaamheid, en dat was niet geheel toevallig, want het viel in de week van de duurzaamheid

Richard deelde zijn ambitie om het meest duurzame pand van Harderwijk te realiseren en de beweegredenen die hem daartoe aanzetten. Bovendien gaf hij ons een exclusieve blik op de nieuwste film van het KNMI, gelanceerd op 9 oktober, waarin de drie verschillende klimaatscenario’s werden gepresenteerd. Dit benadrukte eens te meer het belang van verduurzaming en vergroening voor onze regio.

Hugo Kranenburg van de stichting Greendustry nam het podium over en vertelde ons over de vele voordelen van natuurlijk groen in en om onze bedrijven. De statistieken spraken boekdelen, met een opvallende daling van het ziekteverzuim (maar liefst 20% lager) als gevolg van een groenere werkomgeving. Bovendien leidt meer groen tot 15% productievere werknemers, zorgt het voor verkoeling tijdens warme dagen en creëert het een aantrekkelijke en gezonde werkomgeving. De impact van groen op onze omgeving werd tastbaar gemaakt aan de hand van voor- en na-foto’s, waaruit duidelijk bleek hoe groen een verschil kan maken. De eerste 3 aanmelders onder de ondernemers kregen een gratis impressie aangeboden! 

Ingeborg Lups van het Veluweportaal nam vervolgens het stokje van Hugo over. Ze deelde inzichten over de voordelen van het grote regionale netwerk, arbeidsmobiliteit, ‘Werk in je regio’ en ‘Stage in je regio’. Het Veluweportaal heeft inmiddels maar liefst 150 werkgevers uit de regio aan zich weten te binden. Met voorbeelden en recente succesverhalen illustreerde Ingeborg de meerwaarde van dit groeiende netwerk, waarin werkgevers elkaar versterken en samenwerken.

Het ondernemersontbijt werd afgesloten door Marjan Moinat, bestuurslid van de Bedrijvenkring Harderwijk, die alle aanwezigen bedankte voor hun vroege aanwezigheid en actieve deelname. Ze nodigde iedereen uit voor de Bedrijvenontmoetingsdag op 10 november, een evenement dat een uitgelezen kans biedt om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en de zakelijke banden te versterken. Richard van der Poll werd bedankt voor het lekkere ontbijt en het beschikbaar stellen van de locatie. 

Bedrijvenkring Harderwijk

Adresgegevens

Postbus 115
3840 AC Harderwijk

Telefoon

T. 06-40442902

Meer info