Wat doe je als de fietslamp niet meer werkt?

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Harderwijk keurt 2200 schoolfietsen De dagen worden korter en in het donker valt uw fietsende kind slecht op.

Veilig Verkeer Nederland wil u helpen om uw kinderen beter zichtbaar te maken. Immers, een opvallend kind wordt minder snel aangereden.

In de afgelopen weken zijn de vrijwilligers van VVN bij de basisscholen gekomen om de fietsen te keuren. Werken de remmen, lichten, reflectoren en zitten de handvatten goed vast? Een goedgekeurde fiets kreeg een sticker "Deze fiets is oké" en elk kind ontvangt een ingevulde controlekaart. 72 Procent van de fietsen zijn goedgekeurd.

De kinderen die een sticker konden plakken waren trots op hun fiets. De wethouder reikte een beker uit aan de leerlingen van de best scorende school. CBS De Parel is als beste school naar voren gekomen. Tijdens de fietskeuring worden de fietsen gekeurd op veiligheid. Tevens wordt beoordeeld of het rijwiel voldoet aan de wettelijke eisen. Veel aandacht is er voor de fietsverlichting en de reflectoren. De meest voorkomende gebreken waren een niet-werkende lamp of het ontbreken van reflectoren. En juist die onderdelen zijn nodig om goed zichtbaar over straat te gaan. Ouders, wat kunt u doen?

Op de website van VVN leest u wanneer de kinderfiets veilig is. Controleer de fiets van uw kind, vervang samen de batterij of schroef een extra reflector aan het zadel of een wiel. U weet dan zeker dat uw kind zichtbaar is. Opvallende kleding draagt natuurlijk ook bij aan het verbeteren van de zichtbaarheid. VVN afdeling Harderwijk en Hierden