VVOG wint van Huizen en plaatst zich voor finale Zuiderzeecup

Door Job Moll: VVOG heeft de finale van de Zuiderzeecup behaald. Na een gelijkopgaande wedstrijd op sportpark de Strokel trokken de Harderwijkers aan het langste eind, 2-1.

In een Zuiderzeesferen gehuld sportpark is gisteren de Zuiderzeecup van start gegaan.

Onder het toeziend oog van veel publiek probeerde VVOG, Huizen, Urk en Ajax een plek af te dwingen voor de finale van zaterdag.

VVOG en Huizen trapte de Zuiderzeecup om half 8 af op het hoofdveld van de Strokel. Het begin was van beide ploegen aftastend. VVOG miste een beetje creativiteit voorin en Huizen was de bovenliggende partij met feller en fanatieker spel.

VVOG kwam na een matig kwartier beter in de wedstrijd en kwam ook bijna op voorsprong.

Een afgeslagen bal werd schitterend op de volley genomen door Braam, die net over schoot. VVOG was in het vervolg van de eerste helft slordig en ook Huizen kon het kleine speloverwicht niet omzetten in goals.

Nadat beide ploegen weer uit de kleedkamer kwamen leek het net alsof er een andere wedstrijd aan de gang was. De tweede helft was gelijke attractiever met veel individuele acties. Invallers Moustafa Kalkan en Oussama Labari vielen sterk in en gaven VVOG meer branie en vertrouwen.

Moustafa Kalkan stond ook aan de basis van de 1-0.  Na een uitstekende aanval over links kon Wesley de Klein de voorzet van Kalkan knap binnentikken.

VVOG had veel de bal maar kon niet doordrukken na de voorsprong. Huizen kwam in de 61ste minuut uit het niets op gelijke hoogte. De rappe Murat Onal was Sam Doeve te snel af en werkte koeltjes de bal in de hoek, 1-1. De Groen Witten werden niet van de wijs gebracht door de plotselinge gelijkmaker. Labari leek met een mooie volley VVOG opnieuw op voorsprong te zetten maar zijn goal werd afgekeurd. Daarna kreeg de behendige aanvaller nog een kans maar zijn prachtige poging eindigde op de lat.

Uiteindelijk was Man Of The Match Labari toch belangrijk bij de 2-1 van VVOG.

Na een goede voorzet van de buitenspeler kopte Wouter Vente ongelukkig de bal in eigen goal. Huizen kwam er in de slotfase nog een aantal keer gevaarlijk uit maar de zege van VVOG kwam niet meer in gevaar.

Zaterdag spelen de Groen Witten de finale van de Zuiderzeecup tegen de amateurs van Ajax, die Urk na penalty’s versloegen. De wedstrijd begint om 15:30.