VVOG veiling 2020 i.v.m. coronavirus uitgesteld

Woensdagochtend heeft het bestuur van VVOG met grote spijt moeten besluiten om de grote VVOG veiling 2020 van aanstaande vrijdag niet door te laten gaan. Dit i.v.m. het coronavirus. Ook het business event van onze VVOG Business club van aanstaande maandag gaat niet door.

De feiten

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt dagelijks toe. Overal om ons heen worden maatregelen genomen om verdere besmettingen tegen te gaan. Wedstrijden gaan niet door, festivals worden afgelast, veel evenementen staan onder druk. In navolging van besluiten elders, om evenementen niet door te laten gaan, nemen ook wij hierin onze verantwoordelijkheid. We vinden dat dit hoort als (maatschappelijk) betrokken vereniging. We willen namelijk graag goed zorgen voor onze vrijwilligers en alle genodigden en achteraf niet hoeven zeggen: hadden we maar…..De veiling is uiteraard belangrijk, maar niet belangrijk genoeg om een onaanvaardbaar risico te nemen, aldus Antonio Vivas, bestuurslid en voorzitter van het Veilingteam. Voor alle duidelijkheid: het is ons eigen besluit, op ons initiatief en niet op die van de (lokale) overheid. 
 
Wat houdt dit besluit concreet in voor de veiling?
We praten over uitstel en geen afstel. Er is helaas sprake van overmacht en het feit dat er geen risico’s moeten worden genomen. Veilingitems met een houdbaarheidsdatum worden t.z.t. in samenspraak met de aanbieders opnieuw onder de loep genomen. Mogelijk dat we die eerder veilen maar daar komt de organisatie spoedig op terug. Er is veel tijd en energie gestoken in het organiseren van deze veiling, zowel door de organisatie als de sponsoren. Er zal alles aan gedaan worden om deze inspanningen een succesvol vervolg te geven. De veiling zal plaatsvinden op een nader te bepalen tijdstip, voor nu denkt de organisatie aan de maand mei. Over de loterijen zal spoedig nadere informatie worden verstrekt.  
 
Tot slot
Wij kunnen slechts hopen dat ons besluit door iedereen wordt begrepen, aldus Antonio Vivas. VVOG staat voor verantwoord sporten, gezondheid en plezier en dat blijven we uitdragen.
 
Voor het verloop van de wedstrijden neem de KNVB een besluit. Deze gaan vooralsnog door. Wij verzoeken onze spelers vriendelijk voorlopig even te stoppen met “shake hands” en tot nader orde de tegenstanders  en elkaar succes te wensen zonder handen te schudden.
De KNVB houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zal indien nodig het advies van RIVM en GGD volgen.