VVOG strijdend ten onder tegen Harkemase Boys (wedstrijdverslag)

Sommige wedstrijden worden onverdiend gewonnen en sommige wedstrijden verlies je onverdiend. In de wedstrijd tegen Harkemase Boys had VVOG zeker meer verdiend dan de 1-3 nederlaag.

Harkemase Boys startte sterk en zette VVOG al vroeg vast. VVOG moest wennen aan de nieuwe formatie en dit leidde al snel tot een voorsprong voor Harkemase Boys, door een doelpunt van Stelpstra in de 7e minuut die chaos in de verdediging afstrafte.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam VVOG steeds beter in de wedstrijd. Vooralsnog leverde dit nog niet veel kansen op maar het veldspel was verzorgd.

In de 20e minuut bereikte een voorzet van Dean van Ooijen Rihairo Meulens. Deze werd echter van de sokken gelopen door een verdediger. Scheidsrechter Shukrula wilde van geen strafschop weten.

VVOG dicteerde steeds meer het spel en kreeg kansjes, maar moest ook opletten om de gevaarlijke spitsen van Harkemase Boys in toom te houden. Vlak voor rust kreeg Tim Muller nog een schotkans maar deze werd door keeper Huisman overgetikt.

Na rust twee ongewijzigde ploegen waarbij VVOG gelijk het initiatief pakte onder leiding van de vandaag uitstekend spelende Caifano Latupeirissa. In de 50e minuut kwam VVOG op gelijke hoogte door Rihairo Meulens. Nadat hij de eerste kans niet verzilverde kreeg hij daarna wederom een kans en nu liet hij keeper Huisman met een schuiver in de hoek kansloos en tekende de 1-1 aan.

VVOG dicteerde het spel steeds meer en maakte een prima indruk. Het veldspel was goed en verzorgd. Het was daarom jammer dat Harkemase Boys werkelijk uit het niets wederom op voorsprong kwam. Thomas Vossebelt (ingevallen voor Dean van Ooijen) raakte de bal ongelukkig waarna deze voor de voeten kwam van Bouius en deze schoot de bal binnen en zette HB op voorsprong in de 72e minuut.

VVOG legde zich echter niet neer bij deze achterstand. Mark Bottenheft verving Jaime Bruinier en VVOG zette nog maar eens aan. Maar in de 85e minuut werd de wedstrijd beslist door Berwout Beimers. Hij rondde een steekpass van Renken mooi af en bepaalde de eindstand op 1-3. In de slotfase redde Paul Eppink nog knap bij een overtal-situatie van Harkemase Boys. Een wedstrijd waarin zoals gezegd VVOG minimaal een punt verdiende.

Een wedstrijd ook waarin debutant Milan Holstege een prima indruk achterliet evenals Zakaria Fadili. Deze jongens geven aan (met ook Mark Bottenheft) dat er potentie aanwezig is en dat de wedstrijd tegen Harkemase Boys heeft aangeven dat er meer inzit dan het aantal punten wat VVOG tot op heden heeft verzameld. Of het genoeg is zullen de komende wedstrijden moeten uitwijzen. Beginnende met de wedstrijd uit tegen Excelsior ’31 aanstaande zaterdag.