VVOG niet verder in KNVB beker (wedstrijdverslag)

VVOG Harderwijk heeft dinsdagavond een nederlaag geleden tegen GVVV uit Veenendaal. VVOG moest in dit bekerduel aantreden zonder de geschorste Jeffrey Snijders. Hierdoor kwam Jake Wollgarten aan de rechterzijde te staan en Randy Onuoha aan de linkerzijde. Wouter Polhoud stond deze wedstrijd onder de lat bij VVOG Harderwijk.

GVVV kwam heel goed uit de startblokken want na twee minuten kwam de Veenendalers op voorsprong na zwak ingrijpen kwam de bal bij Jordy Bitter die keeper Wouter Polhoud kansloos liet door de bal in de verre hoek raak te schieten en de 1-0 op het bord bracht

VVOG Harderwijk herpakte zich daarna goed en kwam steeds beter in de wedstrijd. Naarmate de eerste helft vorderde dwong VVOG Harderwijk GVVV steeds verder terug. Dit resulteerde na een knappe aanval en na een voorzet van Pernely Biya kwam de bal bij Mitchel Dijkhof die de bal vanaf de 16 meter keurig in het hoekje schoof en de 1-1 op het scorebord zet. Na een half uur kreeg GVVV weer een goede kans . De razendsnelle Jordy Bitter was de verdediging van VVOG te snel af maar Wouter Polhoud redde knap. Ook VVOG Harderwijk kreeg nog een aantal kansjes maar de rust ging in met een 1-1 stand.

Na rust zette VVOG het goede spel voort. Het veldspel was goed. Het was dat de eindpass vaak niet goed aankwam of dat er verkeerde keuzes gemaakt werden in de eindpass anders had VVOG Harderwijk op voorsprong kunnen komen. In de 55e minuut moest de goed spelende Dean van Ooijen met een blessure van het veld en werd vervangen door Mark Bottenheft die heel goed inviel. Trainer Twisker van GVVV ging ook wisselen maar dit had tot op heden geen resultaat. Het laatste kwartier van de wedstrijd was GVVV de bovenliggende partij en kreeg een aantal kansen maar deze werden niet benut.

De eindstand werd 1-1 en een verlenging noodzakelijk. De pijp bij VVOG was zo langzamerhand leeg en het werd steeds moeilijker voor VVOG. In de 96e minuut kwam GVVV dan ook op een verdiende voorsprong via Ten Teije die een voorzet van van de Haar hard binnenkopte en de 2-1 op het scorebord zette. Trainer Schuurman greep in en haalde Jeremy de Graaf, Pernely Biya en Jake Wollgarten naar de kant en kwamen de jonkies Bart Hoeve, Melle van Scherpenzeel en Matthias in ’t Anker in het veld. Dit mocht echter niet baten. GVVV kwam in de slotfase nog op een 3-1 voorsprong via Melvin van de Haar. VVOG Harderwijk kon echter terugzien op een goede wedstrijd waarbij de tweede divisionist goed partij werd geboden en zelfs delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Nu op naar Hoek aanstaande zaterdag.