VVOG kan voorsprong weer niet vasthouden: 1-1 (wedstrijdverslag)

In een wedstrijd met veel kansen over en weer heeft VVOG gelijkgespeeld tegen Hoek. Dat was al een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 6-0 oorveeg uit bij Hoek in januari.

Zaterdag kon Raymond Schuurman geen zitting nemen op de bank vanwege een begrafenis. De honneurs werden waargenomen door assistent-trainer Patrick Posthuma.

VVOG startte in een 4-3-3 opstelling met Zakaria Fadilli als rechtsback en Jeffrey Snijders controlerend op het middenveld, samen met Caifano en Kersten. In de voorhoede werd de voorkeur gegeven aan het trio Ahrens, Bouw en Meulens, waardoor van Ooijen en Wobbes op de bank moesten starten.

Hoewel Hoek wel een veldoverwicht opbouwde waren de eerste kansen toch voor VVOG, dat met name in de omschakeling telkens gevaarlijk werd. Maar Meulens (voorlangs) en Kersten (slap schot) hadden het vizier nog niet op scherp. Uit het niets kreeg Hoek in de 19e minuut een strafschop na een vermeende duwfout van Hop, maar eigenlijk leek daar niets aan de hand. Gelukkig keerde Paul Eppink met een schitterende redding.

Even daarna kreeg VVOG een corner en Mike Ahrens krulde de bal vlak onder de lat en de keeper van HSV Hoek verkeek zich op deze inswinger. Harrie Kersten was er als de kippen bij om de bal van dichtbij in te koppen: 1-0.

In de tweede helft een ongewijzigd VVOG. Hoek bleef het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar VVOG kreeg op de counter diverse kansen op de 2-0. Eerst lobde Snijders de bal over het doel en stuitte Mike (hij was een grote plaag voor de verdediging van Hoek) vanuit een moeilijke hoek op de doelman van HSV Hoek. Daarna brak een lastige fase aan voor VVOG. De linies sloten niet meer goed aan en Hoek liep daar steeds makkelijker doorheen. Dat leidde tot grote kansen (op de lat, van de lijn gehaald, op de vuisten van Eppink en nogmaals een schitterende redding van Eppink). Het was buigen of barsten. Kersten soleerde nog een keer door het strafschopgebied van Hoek, maar zijn inzet ging net voorlangs. Daarna een dubbele wissel bij VVOG. Meulens en Snijders werden gewisseld voor van Ooijen en Wobbes en daardoor zakte Kersten een linie. Het mocht echter niet baten, want de druk van Hoek bleef groot. In de 84e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Eén van de beste spelers uit de derde divisie – Rik Impens -  bleef rustig in de 16 en kapte enkele verdedigers van VVOG uit. Zijn droge schot van dichtbij was onhoudbaar voor de verder fantastisch keepende Paul Eppink.

In een hectische slotfase waren er nog kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer. Het gelijke spel was terecht, al had 3-3 ook niet misstaan gezien de vele kansen over en weer. Wellicht was het spelniveau niet al te hoog vandaag, maar een spektakel was het wel op de Strokel. Ook laat VVOG de laatste wedstrijden zien weer een competitief team te zijn dat verder niet misstaat in de 3e divisie. Alleen vergeten de groen-witten telkens om de trekker over te halen.