VVOG Harderwijk strandt in eerste bekerronde (wedstrijdverslag)

VVOG Harderwijk heeft vanavond in een spectaculaire bekerwedstrijd verloren van ADO’20 uit Heemskerk. Na een 3-3 stand na 90 minuten moest er verlengd worden. In deze verlenging besliste Zonneveld de wedstrijd door de 4-3 te scoren.

VVOG Harderwijk startte met in de basis Milan Bruggeman

De negentien jarige jongeling uit Zeewolde maakte hiermede zijn debuut in de basis door een blessure van Brian van den Hooff. Hij deed dit zeker naar behoren.

VVOG Harderwijk startte brutaal en kreeg in de tweede minuut al een mooie kans. Daniel van Warven op de tien spelend reageerde alert op een dieptepass. Hij lifte de bal iets teveel waardoor deze over het doel ging.

ADO ’20 probeerde VVOG vast te zetten bij het uitverdedigen maar VVOG speelde zich keer op keer goed onder vandaan. Echter een foutje in de 8e minuut van Daniel van Warven bracht de bal uiteindelijk bij Zonnevel die de 1-0 binnentikte. Een paar minuten later was
ADO ’20 dichtbij de 2-0 maar Paul Eppink redde knap. Weer een minuut later liet VVOG Harderwijk van zich horen. Een schot van Jeremy de Graaf raakte buiten bereik van keeper Plomper de paal. De rebound werd door een verdediger van ADO’20 geblokt.

In de 18e minuut wederom een kans voor ADO’20 . Uit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Glim maar deze schoot de bal net naast.

Naarmate de eerste helft vorderde werd VVOG Harderwijk sterker en dit resulteerde in de 23e minuut in de gelijkmaker. Uit een vrije trap van Daniel van Warven kopte Job Hoogendoorn knap binnen in de verre hoek. VVOG Harderwijk probeerde veel voetballend op te lossen terwijl ADO’20 ( met name keeper Plomper die een geweldige trap heeft) veelal de lange bal hanteerde op de spits Zonneveld maar het centrale duo van VVOG stond als een huis. De laatste minuten van de eerste helft was voor beide ploegen erg rommelig. In de stand veranderde voor de rust niets meer.

Na rust een onveranderd VVOG Harderwijk waar ADO ’20 de Waard inbracht voor Lute. ADO ’20 nam gelijk het initiatief zette de verdediging gelijk onder druk. Onder deze druk werden er foutjes gemaakt tegen het fysiek sterke ADO ’20. Na wederom een twijfeling in de verdediging was het Hirasingh die de 2-1 binnentikte. Nu was het ADO ’20 dat het initiatief naar zich toetrok en een aantal kansen kreeg om de voorsprong uit te bouwen. In de 67e minuut wisselde trainer Dwight Lodeweges. In het veld kwamen Bart Hoeve en Younes el Ghamarti voor Daniel van Warven en Lambert Roossien.

Het veranderde niet veel aan de wedstrijd alhoewel Younes el Ghamarti wel weer wat elan gaf aan de voorhoede van VVOG Harderwijk met zijn dribbels . In de 80e minuut kwam ook Mats Zwart in het veld voor Mitchel Dijkhof. De wedstrijd leek in het voordeel van ADO ’20 te eindigen maar ook nu zat het venijn in de staart. In de 84e minuut bereikte een voorzet van Younes el Ghamarti Mats Zwart en deze tikte de 2-2 binnen. VVOG Harderwijk voelde dat er meer in zat en ging voor de overwinning. Tussendoor kreeg Job Hoogendoorn nog geel van scheidsrechter Henshuijs. Deze floot zeker niet zijn beste wedstrijd en beide partijen waren hiervan de dupe door soms wat onbegrijpelijke beslissingen van hem.

Nadat trainer Van der Mije van ADO ’20 nog Klopper had ingebracht voor Brenna zette VVOG Harderwijk nog maar eens een keer aan. Nadat keeper Plomper nog inzetten van Younes el Ghamarti en Mats Zwart ternauwernood had gekeerd was het echter Jeremy de Graaf die een voorzet van Jeffrey Snijders verzilverde in de 93e minuten en de 2-3 op het scorebord zette. Hiermee leek VVOG Harderwijk de overwinning binnen te hebben maar ADO ’20 richtte nog maar eens de rug en drong VVOG Harderwijk terug in de resterende minuten en dat bracht succes want weer Zonneveld frommelde zich langs een aantal verdedigers van VVOG Harderwijk en tikte de bal langs de kansloze Paul Eppink. Een flinke tik voor de mannen van Lodeweges. De eindstand werd 3-3 en dus verlengen.

Inmiddels was Mathias in ’t Anker in het veld gekomen voor Job Hoogendoorn in de slotfase van de reguliere speeltijd. Na twee minuten in de verlenging kreeg Zonneveld weer een kans maar dit keer redde Paul Eppink knap. In de tiende minuut van de verlenging kwam een diepe bal op maat bij Mats Zwart en deze ging op keeper Plomper af. Binnen de zestien meter werd hij echter neergelegd volgens scheidsrechter Henshuijs reglementair. Menigeen had hier zijn twijfels over. Maar nog geen twee minuten later deed VVOG Harderwijk zichzelf de das om. Jeffrey Snijders maakte een overtreding en kreeg hiervoor de gele kaart. Hij bleef echter mekkeren tegen de scheidsrechter en Henshuijs vond het genoeg en Jeffrey Snijders kreeg nogmaals geel en kon vertrekken. Hij deed hiermee wederom zijn ploegmaten tekort met deze niet slimme zet. In de eerste helft van de verlenging kwam er geen verandering in de stand.

VVOG Harderwijk hield met tien man goed stand en kreeg evenals ADO ’20 een paar aardige kansen. Na twee minuten in de tweede helft van de verlenging was het toch weer Zonneveld die de 4-3 voor ADO’20 binnentikte. VVOG Harderwijk deed er alles aan om nog verandering in de stand te brengen maar met tien man was de pijp ook wel een beetje leeg. Al was Mats Zwart in de ultieme slotfase nog dichtbij de gelijkmaker toen keeper Plomper de bal bij een uittrap tegen hem aanschoot. Mats was echter zo verrast over de vrijheid en tijd die hij nog had dat hij de bal net naast schoot. Zo bleef het bekeravontuur voor VVOG Harderwijk beperkt tot een rondje waar zeker meer in had gezeten.

Volgende week speelt VVOG Harderwijk de eerste wedstrijd in de competitie. Het gaat dan richting Volendam om daar te spelen tegen RKAV Volendam.