VVOG Harderwijk gaat de nacompetitie in (wedstrijdverslag)

VVOG Harderwijk heeft in een wedstrijd wat alles in zich had een 3-2 overwinning geboekt op het bezoekende HSV Hoek. Hoek had ook de mogelijkheid om periode kampioen te worden maar VVOG Harderwijk hielp met deze overwinning de buren uit Ermelo welke nu periodekampioen werden door de vierde plaats te bemachtigen.

VVOG Harderwijk startte met Jake Wollgarten in de basis. Pernelly Biya moest verstek laten gaan wegens een blessure

Ook Dean van Ooyen was vanwege een blessure niet van de partij. Bij HSV Hoek was Steve Schalkwijk niet van de partij vanwege een blessure. Constantia was zijn vervanger.

VVOG Harderwijk met jubilaris Jeffrey Snijders die zijn 150e wedstrijd bij VVOG Harderwijk speelde nam het initiatief. Hoek liet zich inzakken maar de Harderwijkers bouwden voorzichtig aan een overwicht. Dit leverde in de 15e minuut een kansje op voor Jeremy de Graaf maar keeper de Jonghe was op zijn post. Vlak daarna moest Jake Wollgarten met een sliding erger voorkomen voor VVOG. Halverwege de eerste helft schoot Dellanoy voorlangs het doel van Paul Eppink. Een schot van Mitchel Dijkhof ging net over het doel van HSV Hoek en in de 30e minuut moest Paul Eppink weer in actie komen en deed dit naar behoren.

In de 31e minuut komt VVOG Harderwijk op voorsprong. Job Hoogendoorn wordt op borsthoogte aangespeeld met de rug naar de goal. Hij neemt de bal van plm. 25 meter in een keer op de pantoffel en liet doelman de Jonghe kansloos. Een wereldgoal en een 1-0 voorsprong voor VVOG Harderwijk. De rust brak aan met een 1-0 voorsprong voor de Harderwijkers. Na rust twee ongewijzigde teams. HSV Hoek nam gelijk het initiatief in handen maar de defensie met aan het hoofd Paul Eppink hield stand.

In de 50 e minuut kwam VVOG Harderwijk zelfs op 2-0. Een prachtige pass van Mitchel Dijkhof bereikte wederom Job Hoogendoorn en weer verschalkte hij keeper de Jonghe en zetten VVOG Harderwijk op een 2-0 voorsprong. HSV Hoek probeerde weer een tandje bij te zetten. In eerste instantie leverde dit nog wel een gele kaart op voor Embrechts na een stevige overtreding op Job Hoogendoorn. Trainer de Neve wisselde in de 55e minuut Franse voor Constantia. Dit gaf Hoek weer wat meer elan. Een vrije trap in de 58e minuut op randje 16 meter was een uitgelezen mogelijkheid voor Impens. Hij liet deze niet onbenut en zette de 2-1 op het scorebord. Een opstootje in de 62e minuut maakte dat scheidsrechter Schul gele kaarten uitdeelde aan Dailey Groenewegen en Jabar Zada. Een paar minuten later kreeg ook Martens van Hoek een gele kaart. Scheidsrechter Schul had nu alle moeite om de wedstrijd in de goede banen te laten verlopen. HSV Hoek werd sterker en met een paar handige spelers in dit team werd VVOG Harderwijk terug gedrongen.

In de 66e minuut leidde dit tot de gelijkmaker van wederom Impens. Hij bracht met een mooi doelpunt de stand op 2-2. Echter in tegenstelling tot vorige tegen Sparta Nijkerk waar VVOG Harderwijk zich in de tweede helft gewillig naar de slachtbank liet leiden was het wederom de man van de wedstrijd Job Hoogendoorn die met een prachtig schot in de verre hoek VVOG Harderwijk wederom op voorsprong schoot en doelman de Jonghe kansloos liet 3-2. HSV Hoek liet het hier niet bij zitten en drong verder aan maar de verdediging van VVOG Harderwijk hield stand soms met kunst en vliegwerk. Trainer Lodeweges bracht in de 72e minuut Mark Bottenheft en Donovan Bock voor Matthias in ’t Anker en Jake Wollgarten. Ook trainer De Neve van HSV Hoek bracht de nodige wissels om de bakens te verzetten maar VVOG hield stand.

In de slotfase kreeg Job Hoogendoorn nog een publiekswissel en werd vervangen door Bart Hoeve. Zowel HSV Hoek als VVOG Harderwijk kregen in de slotfase nog de mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken of definitief te beslissen in het geval van VVOG Harderwijk. In de blessuretijd was er nog een opstootje waar Bannani rood kreeg en Jeffrey Snijders nog een gele kaart opleverde. Snel daarna floot scheidsrechter Schul af. Dit betekent dat DVS ’33 de laatste periodetitel pakte. Goes en Ajax Amsterdam degradeerde en Odin en VVOG Harderwijk de nacompetitie ingaan.

VVOG Harderwijk treft in de eerste ronde Eemdijk eerst in een uitwedstrijd aanstaande dinsdag en zaterdag in een thuiswedstrijd.