VVOG en DVS ’33 houden het op een gelijkspel (wedstrijdverslag)

VVOG en DVS hebben onder een schraal zonnetje en plm. 2500 toeschouwers de punten verdeeld. Na een ruststand van 1-0 eindigde de wedstrijd in 1-1. Bekijk de video.

Trainer Schuurman had t.o.v. vorige week een wijziging gebracht in een aantal posities.

Na de 5-3-2 formatie tegen Excelsior ging VVOG nu de strijd aan in een 4-3-3. Caifano was weer terug van een schorsing en in het centrum stond weer het duo Muller- Hop. Ook Thomas Vossebelt had een basisplaats.

Beide ploegen tasten in de beginfase elkaar af. Met name de beginfase was erg rommelig door allerlei blessuregevallen. In de 3e minuut kwam Thomas Vossebelt al verkeerd neer en blesseerde hierbij zijn knie. Na een behandeling krabbelde de ras-VVOGer weer op. Maar na meedere behandelingen moest hij in de 32e minuut toch plaatsmaken voor Jeffrey Snijders. In de tussentijd had DVS ook al moeten wisselen wegens een blessure. De Vries verliet het veld voor Enrico Patrick.

De grootste kans voor DVS deed zich voor in de 18e minuut, maar Paul Eppink redde heel knap op de inzet van Patrick.

In de 34e minuut kwam VVOG op voorsprong. Een lange bal achter de verdediging van DVS belandde uiteindelijk bij Rihairo Meulens en hij liet keeper Huiskamp kansloos. De rust ging hiermee in met een 1-0 stand in het voordeel van VVOG.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. DVS zette nu wat meer aan en VVOG moest terug. VVOG hield de linies goed bij elkaar waardoor de snelle buitenspelers van DVS niet ontzettend veel kansen kregen.

In de 51e minuut kon Van Hussen na een voorzet van Enrico Patrick de bal inkoppen. Paul Eppink redde echter. Tot verbazing van zowel VVOG als DVS vond assistent-scheidsrechter Van Mun dat de bal achter de lijn zou zijn geweest. Uit de beelden bleek dat de bal niet eens de lijn had geraakt laat staan dat deze erachter zou zijn geweest.

Scheidsrechter Oosting ging (ondanks het feit dat hij dicht op de situatie stond) af op zijn assistent. Dus de 1-1 kwam op het scorebord.

DVS pakte het initiatief en zette VVOG vast op eigen helft. VVOG werd alleen nog gevaarlijk met vrije trappen. Zakaria Fadili moest nog een keer redding brengen voordat Roemeon gevaarlijk werd, maar na 93 minuten floot scheidsrechter Oosting af met en 1-1 stand op het scorebord. Na afloop was trainer Schuurman tevreden met een punt maar ook met name over de instelling. De koppies bleven omhoog, ook na de onterecht gegeven gelijkmaker. Volgende week speelt VVOG de super belangrijke uitwedstrijd bij ONS Sneek.