VVOG doet zichzelf tekort (wedstrijdverslag)

VVOG en ONS Sneek deelden na afloop van deze wedstrijd de punten waarbij beide ploegen niets mee opschoten. Mede omdat DOVO wel drie punten pakte in de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys.

VVOG startte in dezelfde opstelling als vorige week. Jeffrey Snijders was de logische vervanger van Thomas Vossebelt. In de beginfase was het van beide kanten aftasten. Geen van beide ploegen nam veel risico. Het veldspel van VVOG was redelijk maar voorzichtig.

Caifano Latupeirissa tekende voor het eerste wapenfeit namens VVOG, maar zijn schot ging net over het doel van keeper Van der Dam van ONS Sneek. De eerste gevaarlijke aanval was voor ONS Sneek. Prijor zette na een mooie actie de bal hard voor maar de spits van ONS Sneek, Martina, kwam een teenlengte tekort.

Tussendoor had Jan Jurriën Hop ook nog een gele kaart te pakken nadat VVOG op het middenveld de bal verspeelde. In de 36e minuut dacht VVOG op voorsprong te komen door Dean van Ooijen. Hij schoot de bal diagonaal binnen. Maar de assistent scheidsrechter dacht hands ( ?????) te hebben gezien. Hij was waarschijnlijk de enige en net als vorige week in de thuiswedstrijd tegen DVS had VVOG een arbitrale beslissing niet mee.

Het slot van de eerste helft was spectaculair. Eerste kopte Nick Kuipers de bal keihard tegen de lat waarna de bal er via de onderkant van de lat weer uitsprong. In de tegenaanval schoot Harrie Kersten de bal tegen de paal.

Na de rust werd de wedstrijd open en eiste VVOG de beste kansen voor zich op. In de 56e minuut kwam VVOG op een verdiende voorsprong. Nadat Rihairo Meulens vijf minuten eerder al een prachtige kans zag gekeerd worden door de keeper van ONS Sneek wist hij hem deze keer wel te verschalken.

Een paar minuten later kreeg VVOG weer een 100% kans. Nu voor Dean van Ooijen, maar zijn inzet ging over. In de tegenaanval redde Paul Eppink op een inzet van Prijor. ONS Sneek ging risico’s nemen waardoor VVOG in de counter diverse uitstekende kansen kreeg om de voorsprong te vergroten.

Een paar minuten voor tijd ging Bas Wobbes (ingevallen voor Dean van Ooijen) samen met Mike Ahrens en Rihairo Meulens op het doel van ONS af. Ze speelden het echter niet goed uit en zo bleef de spanning in de wedstrijd.

In de 92e minuut gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Als je zelf niet scoort dan valt hij aan de andere kant. ONS Sneek gooide de bal nog maar eens voor de goal en Crowter kopte de bal achter Paul Eppink. Tot slot kreeg Zakaria Fadili ook nog eens een tweede gele kaart en kon hij vertrekken.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1, waar beide ploegen niets mee opschoten. Een schrale troost is wel dat het veldspel van VVOG er de laatste weken aanzienlijk beter en verzorgder uitziet. Volgende week staat er weer een cruciaal duel op de agenda met de thuiswedstrijd tegen VVSB.