VVD-wethouder wordt gedeputeerde Gelderland

Door Petronella van het Goor - Christianne van der Wal, sinds 2014 wethouder voor Harderwijk, gaat de wethouderszetel inwisselen voor die van gedeputeerde. Over twee weken al. Ze is de tweede gedeputeerde namens de VVD en neemt plaats in het college van gedeputeerde staten Gelderland. 

Een flinke promotie voor Van der Wal. Van wethouder in een stad, naar dagelijks bestuur van een hele provincie. Daarbij blijft ze partijvoorzitter. 

Zowel op de Twitter, als op de Facebookpagina van VVD Harderwijk, wordt ze welgemeend gefeliciteerd:  ‘Als VVD Harderwijk-Hierden zijn we trots op deze stap van Christianne. We gunnen het haar van harte en danken haar voor haar bijdrage als bestuurslid, raadslid, lijsttrekker en wethouder in de afgelopen 11 jaar. Ze heeft prachtige dingen gedaan voor Harderwijk en Hierden. We gaan haar als collega hier ontzettend missen maar gelukkig is de afstand naar Arnhem klein. Wij wensen haar heel veel succes in deze nieuwe uitdaging!’

Christianne zal zich de komende jaren als gedeputeerde onder andere richten op de thema’s economie, innovatie en mobiliteit.