VVD: Havens Harderwijk vol kansen voor toeristische sector en binnenstad Harderwijk

VVD Harderwijk-Hierden heeft bij de raadsvergadering van 29 september het College van B&W middels een motie opgeroepen aandacht te besteden aan het vermarkten van de (nieuwe) havens in Harderwijk.  Samen met mede-indiener CDA roepen partijen het college op zich in te zetten een goede verbinding te leggen tussen havens en dag- en verblijfsrecreatie in en om Harderwijk.

Samen met mede-indiener CDA roepen partijen het college op zich in te zetten een goede verbinding te leggen tussen havens en dag- en verblijfsrecreatie in en om Harderwijk.


De aangenomen motie is ingediend naar aanleiding van de voorgestelde Havenvisie 2016.

“Wij missen een concreet plan hoe passanten aan van de haven verleid kunnen worden een bezoek te brengen aan de historische binnenstad, de prachtige natuur of één van de andere recreatieve mogelijkheden in Harderwijk” aldus raadslid Menno Doppenberg. 

Het verleiden van deze passanten kan een economische impuls geven aan lokale ondernemers en de recreatiesector. Door een concreet plan van aanpak op te stellen met als onderdeel een marketingplan, kan de gemeente inspelen op de veranderingen en trends zoals genoemd in het door Rabobank gepubliceerde onderzoeksrapport. Hieruit blijkt dat bootbezit afneemt, men vaker een boot huurt en het de trend is havens te verbinden met lokale dag- en verblijfsrecreatie.

Een dergelijk plan zou opgesteld en uitgevoerd moeten worden door stichting ‘Verhaal van de Stad’ en “Heerlijk Harderwijk”, partijen die zich inzetten voor het promoten van Harderwijk. VVD is blij met de aangenomen motie en zal bij de ontwikkeling van de havens nadrukkelijk in de gaten houden of de juiste verbinding wordt gelegd tussen de havens en recreatieve sector in Harderwijk