VV Hierden wint inhaalduel in Dieren en is nu koploper in de tweede klasse

Zonder Tom van Wijk begon Hierden aan de wedstrijd in Dieren, waarvan het de allereerste wedstrijd van het seizoen nog van had verloren met 2-3.

De eerste kans was gelijk al voor Hierden, nadat Mulder een mooie strakke pass had gegeven op Beelen, die net niet op tijd bij de bal kon, maar even later verscheen Dieren voor doelman Grootkarzijn, toen na een voorzet van Timon Ten Brinke, Hiele van Valburg net naast schoot.

Mulder, toch al goed op dreef met passjes geven, bediende in de 8e minuut Haddadi, maar zijn vizier stond wat te hoog. Het spel ging over en weer. zodat dat beide teams tot grote kansen kwamen, zoals in de 11e minuut toen Schut een combinatie tussen Valburg en Scharrenburg onschadelijk maakte.

Twee minuten later schoot Beelen aan de andere kant weer over na voorgeven van Haddadi. Weer een minuut later was Dieren weer aan zet; eerst met een schotje van Bas Peters naast en daarna bleef de sterk spelende Scharrenburg, te lang met de bal lopen, waarna Mulder tijdig kon ingrijpen.

Hierden kreeg na zo'n 20 minuten steeds meer grip op het spel met kansen voor Haddadi en Jansen. In de 25e minuut was het eerst Denzel, die uit een vrije trap van O Akachar in het zijnet kopte, en Beelen die naast schoot uit een voorzet van Klaassen.

Twee minuten later testte Haddadi , doelman Melvin Kersten even uit en even later was het Scharrenburg, die na voorgeven van Ten Brinke, doelman Grootkarzijn op de proef stelde. In de 31e minuut was Dieren dichtbij de openingstreffer; eerst schoot Youp van Uup hard in en diens schot werd geblokt door de Hierden defensie, waarna Scharrenburg in de rebound de bal op nieuw inbracht, welke ten nauwernood tot corner verwerkt kon worden door een schitterende reactie van doelman Grootkarzijn.

In het 34e minuut was het dan toch raak, maar dan voor de rode brigade uit Hierden; eerst was het Haddadi die op de paal schoot, waarna Ouanis Akachar de terugspringende bal achter doelman Kersten wist te werken: 0-1.

Hierden kon 5 minuten later de voorsprong uitbreiden, na een prima pass van opnieuw Mulder, kon Denzel de bal niet goed onder controle krijgen. Die zelfde Denzel werd in de 43e minuut grof onderuitgehaald waarna de boosdoener Scharrenburg met rood kon vertrekken.

Vlak voor rust kreeg Beelen nog een grote kans na voorgeven van Boonen, maar hij kopte over.
Na rust werd Beelen vervangen door A. Akachar, die direct al van zich liet spreken door via Haddadi, Klaassen in stelling te brengen, maar ook zijn schot ging over.

In de 51e minuut verdubbelde Hierden de score; A. Akachar trof vanaf links vóór, Haddadi sprong listig over de bal heen, waarna Klaassen de 0-2 binnen tikte. Drie minuten later scoorde Haddadi nog, maar het was buitenspel en werd afgekeurd.

Dieren kwam nu onder druk; A Akachar schoot in, bal werd gestuit; Jansen schoot in, bal werd gestuit; Haddadi schoot in, bal werd corner; dit alles in de 55e minuut. Haddadi kreeg ook nog een mogelijkheid in de 67e minuut na een doorsteekbal van Jansen.

Een mooie combinatie tussen A. Akachar werd ingeschoten door Schut, maar opnieuw keurde scheidsrechter Jansen de goal af vanwege buitenspel. Kansen creëerde Hierden wel maar de goal vonden Spoelstra, A Akachar en Denzel niet.

Salihi kwam Jansen nog vervangen in de 76e minuut en in de 83e minuut was Dieren nog dichtbij de aansluitingstreffer, nadat Bas Peters, Van Valburg bediende. Even later onderschepte doelman Kersten nog een voorzet van Salihi en kwam Joey Visser nog binnen de lijnen voor O Akachar.

Die zelfde Visser bevond zich in de 90e minuut in de 16 meter, stond met z'n rug naar het doel, draaide zich om het schoot de 0-3 eindstand binnen.

Door deze overwinning in deze inhaalwedstrijd tegen Dieren, is Hierden nu de trotse koploper in de tweede klasse met 2 punten voorsprong op Lelystad, dat de komende week op bezoek komt bij Hierden.