Derby tussen v.v. Hierden en FC Horst eindigt onbeslist (1-1)

Afgelopen zaterdag stond er voor v.v. Hierden de derby tegen FC Horst op het programma. Vlak voor de winterstop werd de heenwedstrijd beslist door een doelpunt die al na 19 seconden werd gescoord en dus aasde v.v. Hierden op revanche, daarnaast zouden drie punten heel belangrijk zijn in de strijd om de titel. FC Horst was al zo goed als veilig en zij gingen opzoek naar de tweede derbywinst dit seizoen.

Om 13.30 uur floot scheidsrechter de Graaf uit Putten voor het begin van de wedstrijd en vanaf de aftrap was FC Horst scherper

Zonder goed te voetballen was de wil bij bezoekers groter en kwam v.v. Hierden er niet aan te pas. Al in de zesde minuut leverde dit ook het eerste gevaar op. Een scherp aangesneden voorzet werd net naast getikt door spits Matijs Valstar van FC Horst. Twee minuten later was het wel raak. Roy Kruse speelde zich vrij en kon vanaf een meter of 18 ongehinderd uithalen. Zijn schot belandde nog op de lat maar in de rebound was het Ronald Lok die het meest alert was en de bal kon binnentikken: 0-1. Ook na de openingstreffer bleef FC Horst de iets betere ploeg zonder dat er goed gevoetbald werd. Het werd een echte derby met hier en daar een opstootje en een gele kaart, maar het liep nooit echt uit de hand.

Pas na een klein half uur werd Hierden dreigend, maar een kopballetje van Paul van Prehn en een schot van Stefan Jansen brachten doelman Tim Crama niet in de problemen. Aan de andere kant moest v.v. Hierden uitkijken voor de gevaarlijke omschakelingen van de bezoekers om zo niet tegen nog grotere schade aan te lopen. Vlak voor rust was er nog een goede kans voor de thuisploeg. Een goedlopende aanval over veel verschillende schijven kwam terecht bij spits Rik Vermeij, die raakte de bal niet goed genoeg en zijn inzet ging ruim over. Dit was het laatste wapenfeit voor de thee en zo gingen beide ploegen rusten met een tussenstand van nul tegen één.

Het tweede bedrijf gaf direct een ander spelbeeld weer. v.v. Hierden leek zich bewust van het feit dat het anders moest en ging een versnelling hoger spelen. De eerste 10 minuten na rust leverde dit nog geen grote mogelijkheden op, maar FC Horst kwam nog maar moeilijk onder de druk vandaan. Na ruim een uur werd het dan uiteindelijk wel gelijk. Een hoekschop kwam terecht bij Sander Nieuwhof die de bal goed terug het vijfmetergebied in kopte en zo Jan-Jurriën Hop aan het werk zette. De Hierdense aanvoerder kon de kopbal met zijn hoofd verlengen en liet Crama kansloos: 1-1. Het geloof was volledig terug bij Hierden en met nog een half uur te spelen was er nog genoeg mogelijk.

Ook na de gelijkmaker bleef Hierden de iets betere ploeg, maar de grotere mogelijkheden waren weer even voor FC Horst. Via levensgevaarlijke omschakelingen, welke niet goed werden uitgespeeld, had de ploeg van trainer John Martens opnieuw op voorsprong kunnen komen, maar dit werd meermaals verzaakt. Een kwartier voor tijd leek Hierden een levensgrote kans te krijgen, maar invaller Dani Cloteda nam de bal, waarna hij oog in oog zou komen te staan met de doelman, niet goed aan en zo was de kans op de voorsprong verkeken. De eindfase was bloedstollend spannend en voor beide ploegen lag de overwinning op de loer. Voor Hierden door meer aanvallende intenties, voor Horst door verschillende countermogelijkheden. Uiteindelijk was de grootste kans diep in blessuretijd voor Stefan Jansen. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van de Hierdenaar terecht die zich niet bedacht en uithaalde. De bal ging richting de verre hoek maar kon net voor de lijn nog worden weggehaald. Direct na deze kans floot scheidsrechter de Graaf voor het einde van de derby en zo eindige een levendig duel in 1-1. De bezoekers vierde het gelijkspel als een overwinning en bij Hierden was de teleurstelling groot. Door het gelijke spel en de overwinning (3-1) van v.v. Unicum op SVI is v.v. Hierden nog wel koploper, maar heeft het een verliespunt meer dan de Schouwbewoners; dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

Aanstaande zaterdag gaat de strijd verder met voor v.v. Hierden een uitwedstrijd tegen IJVV. Vorig seizoen speelde Hierden een verdienstelijke wedstrijd op Sportpark Den Uithoek en won het afgetekend. De twee wedstrijden daarna op Mheenzicht waren een prooi voor IJVV en dus belooft ook dit weer een mooi en spannend duel te worden. Het duel zaterdag begint om 15.00 uur en staat onder leiding van dhr. Kaya.

08’ 0-1 Ronald Lok

65' 1-1 Jan-Jurriën Hop