VV Hierden nipt langs OWIOS (wedstrijdverslag)

De tweede uitwedstrijd van het seizoen ging Hierden op bezoek bij OWIOS in Oldebroek. Beide ploegen gingen op een prachtig gelegen natuurgrasveld opzoek naar een overwinning. OWIOS wilde ook de tweede thuiswedstrijd winnen en Hierden aasde na het gelijke spel van een week ervoor op de drie punten. Goede ingrediënten voor een mooie pot voetbal.

Exact 14.30 uur blies dhr. O’niel uit Zeewolde de wedstrijd in gang en de eerste minuten is het voor beide ploegen de kat uit de boom kijken

Er wordt veel balverlies geleden en echte kansen worden er niet echt gecreëerd. In de 8e minuut is het plots OWIOS dat een goede mogelijkheid krijgt; uit een hoekschop wordt de bal van dichtbij op doelman Polhoud gekopt. Een minuut later is het opnieuw OWIOS met een grote mogelijkheid; spits Hendrik Uitslag komt oog in oog te staan met Polhoud wie goed op de been blijft en de inzet van dichtbij kan keren.

In de tegenaanval is het Hierden dat razendsnel aan de andere kant van het veld verschijnt en uiteindelijk is het Rick Boersma die, na goed verdedigend werk, de bal net niet kan inkoppen. Vijf minuten later is het opnieuw OWIOS dat door de Hierden defensie snijdt en opnieuw is het goalie Polhoud wie het laatste woord heeft. Zo is het na een kwartier spelen nog 0-0.

Na deze reeks kansen is er even een periode van relatieve rust zonder grote kansen voor beide ploegen. OWIOS krijgt wat kleine mogelijkheden en aan de kant van Hierden zijn het Sander Nieuwhof en Dominique Denzel wie ook beiden een kans onbenut lieten. De wedstrijd gaat richting de rust als Hierden plots nog twee grote kansen krijgt. Boersma schiet een goede poging voor het goals van doelman Van Olst langs en Brian Klaassen weet een razendsnelle counter van Hierden geen vervolg te geven en strand op een verdediger van Owios. Hierden denkt nog even aan een overtreding maar hier wil de scheidsrechter niets van weten. Hij blaast direct voor het einde van het eerste bedrijf.

Na de thee is het Hierden dat scherper begint en al in de 49e minuut resulteert dit in een treffer. Een goedlopende aanval en een prachtige voorzet van Wesley de Klein wordt binnengeknikt door spits Brian Klaassen en hiermee is het ijs gebroken; 0-1. Na de 0-1 zijn het de Hierdenaren die het beste van het spel houden en in deze fase dan ook de beste kans(jes) krijgen, echter wordt er niet gescoord. In de 69e minuut is het Sander Nieuwhof wie een prachtige wreeftrap gekeerd ziet worden door Van Olst en bij de hoekschop die daarop volgt is het Dominique Denzel die een grote kans niet weet te benutten. Zo blijft het 0-1 en kan het nog alle kanten op.

In minuut 73 is het OWIOS met een prachtige knal van afstand, deze wordt echter net zo prachtig gekeerd door Polhoud. Een echt slotoffensief van OWIOS komt er niet meer en de grootste kansen in de slotfase zijn zelfs voor Hierden. In blessuretijd kopt Boermsa de bal nog over en de ingevallen Andrew Schaftenaar ziet zijn eerste balcontact net voorlangs gaan. Zo blijft het 0-1 op Sportpark Bovenmolen en neemt Hierden drie zwaarbevochten punten mee naar Mheenzicht.

De volgende competitiewedstrijd voor Hierden is er niet zomaar één. Zaterdag 29 oktober staat de derby v.v. Hierden – FC Horst op het programma. Horst dat nog zonder punterverlies is zal met vertrouwen afreizen naar Mheenzicht. Hierden zal daarentegen vertrouwen hebben geput uit de gewonnen bekerwedstrijd eerder dit seizoen. Omcirkel daarom 29 oktober 15:00u in uw agenda, het belooft een waar spektakel te worden.