'Voorzitter Bedrijvenkring Harderwijk en Palingroker dopen Palingtunnel'

De positie waarop de tunnel zich bevindt was vroeger in de Zuiderzeetijd grenzend aan een enorme rijke visserij locatie. Er werd door de vissers van weleer volop gevist op de bewuste locatie rondom de Knar. De vangsten waren er erg goed, en de kwaliteit Paling in dat vangstgebied was van uitmuntende kwaliteit.

Adwin Ploeger en Peter van den Berg dopen Palingtunnel Harderwijk

Als eerbetoon aan de Harderwijkse Visserij & Paling geschiedenis, is door Adwin Ploeger (voorzitter van de Bedrijvenkring Harderwijk) en Peter van den Berg (Vishandel Dries van den Berg & Zn.), de fietstunnel die loopt vanuit de Burgemeester de Meesterstraat richting het industrieterrein Lorentz gedoopt tot de ‘ Palingtunnel ‘.

In overleg met meerdere instanties en vanuit het perspectief om de verbinding te leggen, tussen het centrum en het industrieterrein zien we deze benoeming van de tunnel als een mooi moment om een aantal puntjes uit te lichten. 

Er is voor alle werkenden op het industrieterrein een prachtige infrastructuur om met de fiets naar het werk te kunnen. En daarnaast sluit het fietspad door de tunnel heel mooi aan, op het fietspad langs de waterlijn richting Elburg. Genoeg redenen dus, waarom deze tunnel best eens uitgelicht mag worden. 

'Toevallig staat ons nieuwe pand dichtbij deze bijzondere plek met veel historie; zodoende ontstond het idee om de tunnel te vernoemen' verteld Peter van den Berg van Palingrokerij Dries van den Berg & Zn.

Harderwijk is destijds, met name door het mooie product paling bijzonder gegroeid als visserstad. Ik fiets zelf dagelijks van huis naar m’n werk, vanaf nu; met deze naambordjes met nog meer plezier !

 

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma 9.00 - 18.30 uur
Di 9.00 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info