Voortgang nieuwbouw zwembad De Sypel Harderwijk

De bouw van het nieuwe zwembad De Sypel in Harderwijk vordert gestaag. Het meeste grondwerk is gereed. De contouren van hoe het gaat worden zijn al goed zichtbaar. Nu kan gestart worden met het maken van de staalconstructies. 

Met het plaatsen van de vlag op het hoogste punt van de bouw gaf wethouder Marcel Companjen het startsein

Het nieuwe binnenzwembad wordt een energie neutraal zwembad en krijgt een goede aansluiting met het buitenzwembad d.m.v. van een doorgang. Het nieuwe binnenbad zal bestaan uit drie zwembaden, een recreatiebad met glijbanen, whirlpool en spraypark, een doelgroepbad en een officieel wedstrijdbad met 6 banen die voldoet aan de eisen van de KNZB. Het doelgroepbad is ook geschikt voor mindervaliden, er is een lift en warm water. Eind 2022 is de planning dat het zwembad klaar is.

Tussen de oude sporthal en het nieuwe zwembad komt een nieuw horecagedeelte. Achter het wedstrijdbad wordt een nieuwe sporthal (Sypel III) gebouwd, deze zal met 48x30 meter en drie zaaldelen iets groter zijn dan de oude sporthal (Sypel 1). Boven de nieuwe sporthal komen een bergruimte en kantoren, die gebruikt gaan worden door Landstede.

Vlag hijsen wethouder Marcel Companjen