Voormalig Univé-kantoor omgekat naar appartementen

Door Harry Schipper – Het voormalige onderkomen van verzekeraar Univé, een authentiek woonhuis aan de Verkeersweg 77 in Harderwijk wordt verbouwd.

B en W vinden het prima als in het beeldbepalende woonhuis  vijf of zes huurappartementen komen voor één- à tweepersoonshuishoudens

De initiatiefnemer voor de verbouwing vroeg toestemming, omdat hij met een ontheffing op het bestemmingsplan – wonen én kantoor – ook de zolderverdieping kan verbouwen tot appartement. De gemeente is, gezien het enorme tekort in Harderwijk aan wooneenheden voor kleine huishoudens, blij met het initiatief. In de plannen gaat het om appartementen van 75, 65, 58, 50, 35 en 60 vierkante meter groot.

Er wordt nog onderzocht of het mogelijk is om op de begane grond voor senioren twee toegankelijke woningen te maken. En ook of het mogelijk is om het hele pand aardgasvrij te maken en zo goed mogelijk te isoleren en te voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp.

Direct omwonenden worden, zo is afgesproken met de gemeente, door de initiatiefnemer worden geïnformeerd over het globale plan en door hem ook verder op de hoogte worden gehouden van de uitgewerkte plannen.

Oud pand Unive Harderwijk
(Oude pand Univé Harderwijk, nieuwe pand is gevestigd op de Kuipwal 41 in Harderwijk)