Voorleespret bij peuterspeelzalen Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

In de week van de Nationale Voorleesdagen worden er binnen de speelzalen van SKH tal van activiteiten georganiseerd. Peuterspeelzaal Kakelbont, sloot aan bij de activiteit in de Willem Alexanderschool waar deze peuterspeelzaal gehuisvest is.

In de hele school werd een voorleesontbijt georganiseerd. De peuters mochten deze ochtend in hun pyjama of onesie komen

De peuters vonden dit wel een beetje raar maar ook wel heel leuk. In de groep stond een lekker ontbijt klaar voor de peuters. Tijdens het ontbijt werd er door één van de ouders voorgelezen uit een prentenboek. Ook in de rest van de week werden er opa’s , oma’s, ouders uitgenodigd om gezellig te komen voorlezen tijdens de kringmomenten. En ook kunnen de peuters en ouders van speelzaal Kakelbont altijd een boek kiezen uit de minibieb bij de speelzaal. Hier wordt enthousiast gebruik van gemaakt.

Voorleesontbijt Kakelbont Willem Alexanderschool Harderwijk

Bij peuterspeelzaal ’t Rommelpotje kozen ze voor een iets andere opzet maar ook weer in nauwe samenwerking met de school. Hier kwamen leerlingen uit groep 5 van basisschool Het Baken de peuters voorlezen. De peuters vonden het heel leuk en gezellig. En wat knap dat die grote kinderen uit groep 5 al zo goed kunnen lezen!!!

Voorlezen Rommelpotje Harderwijk

Zo was er in bijna iedere speelzaal van SKH deze week iets bijzonders te beleven. Normaal wordt er ook iedere ochtend voorgelezen door de pedagogisch medewerkers, maar nu was het extra speciaal!!

Het belang van voorlezen is al vaak benadrukt. Het is eigenlijk heel logisch: door voor te lezen komen kinderen in aanraking met nieuwe woorden, het vergroot hun woordenschat en taalbegrip. Maar het prikkelt ook de fantasie, verbetert de concentratie en kinderen leren spelenderwijs de wereld beter begrijpen. Je kunt jouw kind dus geen groter plezier doen dan hem of haar voor te lezen.

Voorleesontbijt Kakelbont Harderwijk

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info