Vlaamse beiaardier Philippe Beullens geeft vrijdag concert in Harderwijk

De Vlaamse beiaardier Philippe Beullens geeft vrijdagavond 12 augustus een concert op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk. 

Dit concert is het vijfde concert uit een reeks van zes zomeravondconcerten door gerenommeerde gastbeiaardiers. Alle concerten zijn te beluisteren van 19.30 uur tot 20.30 uur op de speciale luisterplaats: het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein.

Op zes achtereenvolgende vrijdagavonden wordt de beiaard bespeeld door de gastbeiaardiers Wilbert Berendsen, Jan-Geert Heuvelman, Frans Haagen, Philippe Beullens en de Harderwijker stadsbeiaardier Freek Bakker. De jaarlijkse zomeravondconcerten worden georganiseerd door de Stichting Beiaard Harderwijk.
 
Het programma dat Philippe Beullens aanstaande vrijdagavond op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk ten gehore brengt bestaat uit muziek uit de Slavische wereld, barokmuziek en bewerkingen van recente populaire muziek. Van Aleksandr Borodin, Sergej Rachmaninov en Johan Sebastian Bach tot Jacques Brel, Billy Joel en Freddie Mercury.
 
Philippe Beullens is sinds 2001 de vaste organist van de Sint-Martinuskerk in het Vlaamse Overijse, waar hij sinds 2003 ook het Sint-Cecilliakoor dirigeert. Aan het Sint-Martinuscollege van Overijsse is hij verbonden als docent muzikale opvoeding. Als gastbeiaardier is hij regelmatig te beluisteren op de stadsbeiaarden van Mechelen (Sint-Romboutstoren) en Leuven (Sint-Pieterskerk) en ook op de beiaard van de Centrale Universiteitsbibliotheek in Leuven. Zowel als organist en beiaardier was hij vaak te gast in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Australië, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.
 
Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk, sluit vrijdag 19 augustus de reeks van zes beiaardconcerten af met vooral romantische composities.
 
Meer informatie: www.beiaardharderwijk.nl