Veteranenconcert

Na het succes van het Veteranenconcert dat in 2014 voor de eerste keer werd gegeven, heeft het bestuur besloten ook dit jaar weer een veteranenconcert te organiseren.

Na het succes van het Veteranenconcert dat in 2014 voor de eerste keer werd gegeven, heeft het bestuur besloten ook dit jaar weer een veteranenconcert te organiseren.

Uit waardering voor de veteranen uit Harderwijk en de Noordwest Veluwe biedt de gemeente Harderwijk deze veteranen een concert aan met een optreden van, het militaire orkest de Regimentsfanfare Gardegrenadiers & Jagers

Op vrijdagavond 3 juli treedt het militaire orkest de Regimentsfanfare Gardegrenadiers & Jagers in het vertrouwde Stadstheater op. Hierbij zijn alle veteranen, jong en oud, met hun partners uit de omgeving uitgenodigd. Onder de genodigden zijn naast burgemeester Van Schaik, zijn collega’s uit Ermelo, Putten en Nijkerk uitgenodigd. Verder zijn er vertegenwoordigers aanwezig uit de Veteranenorganisatie en de Krijgsmacht.

Ook burgers zijn van harte welkom om dit bijzondere concert bij te wonen. Zij kunnen de kaarten gratis afhalen bij de kassa van het Stadstheater aan de Verkeersweg 1 op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur.
 
Het Regimentsfanfare Gardegrenadiers & Jagers heeft al verschillende keren de muzikale ondersteuning van ceremoniële en protocollaire activiteiten zowel binnen als buiten Defensie, verzorgd. Daarnaast geeft het orkest concerten, de zogenaamde relatie- of goodwillconcerten. Dit zijn concerten die door de Militaire autoriteiten worden aangeboden aan de civiele bevolking in zijn of haar regio om de goede contacten in stand te houden. De RFGGJ treedt regelmatig samen op met de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. De optredens van het orkest staan onder leiding van dirigent kapitein Harry van Bruggen.

Het concert zal plaats vinden op vrijdag 3 juli en zal beginnen om 20.00 uur.

Meer informatie: Stichting Regionale Veteranendag Noord-West Veluwe

Veteranenconcert Harderwijk
Bekijk hier het programma van de Veteranendag