Vertrek directeur Jos Vijverberg bij Stad als Podium

Directeur/podiumbouwer Jos Vijverberg vertrekt per 1 maart 2021 bij Stad als Podium Harderwijk. Vijverberg maakte een vliegende start met Stad als Podium in januari 2020. 

Onder zijn leiding is het partnernetwerk, door het stimuleren van een speciaal ‘Out-of-the-box’ programma, ondanks alle coronamaatregelen actief gebleven en is er een gevarieerd programma gerealiseerd op verrassende locaties door de hele stad.

 “Ik heb op mooie historische plekjes in de Stad Harderwijk theaterprojecten met de culturele partners en producenten mogen realiseren. En wanneer de theaters & zalen gesloten waren, hebben we het publiek digitaal weten te vinden. Ik weet zeker dat de belofte & de droom van volle zalen in Harderwijk weer waargemaakt zal worden”
 
Vanaf maart zal Vijverberg leiding gaan geven aan een theater in de wijk in zijn woonplaats Amsterdam. Het is voor hem een lang gekoesterde wens om na 12 jaar weer aan de slag te gaan in zijn directe leefomgeving. In zijn nieuwe werk zullen de uitgangspunten van Stad als Podium als verrassing, vernieuwing en verwondering centraal staan.
 
Met Stad als Podium zal Vijverberg in de komende periode een vloeiende overstap maken. Voorzitter Anton Binnenmars heeft alle begrip voor deze mooie stap en wenst hem  veel succes.  Binnenmars;  “We gaan met onze deelnemende organisaties in gesprek over de opvolging en blijven tegelijkertijd onze schouders onder het podium van onze stad zetten om zeker  in  deze bijzondere tijd  cultuur een gezicht en een stem te blijven geven! “
 
Stad als Podium is sinds januari 2020 de overkoepelende organisatie van veertien culturele instellingen en partners in Harderwijk die verantwoordelijk zijn voor de programmering van de podiumkunsten. Binnen dit concept wordt letterlijk en figuurlijk de hele stad als podium gebruikt; binnen en buiten, straten en pleinen, industrieterrein en openbare tuinen voor een jaarronde en stadsbrede programmering kunst & cultuur.