Versterking Jonge Mantelzorg in Harderwijk

Zo’n 25% van de jongeren in Nederland groeit op met de zorg voor een ziek gezins- of familielid. De meeste aandacht gaat uit naar degene die extra zorg ontvangt. 

Maar hoe zit dat met die één op de vier jongeren die zelf volop in ontwikkeling zijn, die naar school gaan, die tijd zouden moeten hebben om te sporten, muziek te maken en voor leuke dingen met vrienden? De jonge mantelzorger blijft vaak onzichtbaar. En daar gaat de gemeente Harderwijk wat aandoen!

Kick-off bij het Morgen College
Burgemeester Harm-Jan van Schaik gaat donderdag 17 oktober in gesprek met scholen en organisaties over hoe we jonge mantelzorgers beter kunnen bereiken en ondersteunen. Het gesprek vindt plaats in een bijzondere setting, namelijk in de campagnebus #deeljezorg van JongeMantelzorg. We zijn tijdens deze ‘Maand van de burgerschap’ op donderdag 17 oktober te gast bij het Morgen College, locatie De Sypel 2 in Harderwijk. De bijeenkomst is de aftrap van het project ‘Versterking Jonge Mantelzorg’. Een jaar lang geeft de gemeente een extra impuls aan de zichtbaarheid en de ondersteuning van jonge mantelzorgers in Harderwijk.

Neem deel aan het stadsgesprek!
De gemeente nodigt alle Harderwijkers van harte uit goede ideeën te delen op het platform Online Stadsgesprek Harderwijk: onlinestadsgesprek.harderwijk.nl. Weet jij hoe we jonge mantelzorgers in Harderwijk kunnen bereiken? Of ben jij één van de vier jongeren die voor een ander zorgt? Vertel ons dan wat jij nodig hebt. Deel jouw goede ideeën. We horen graag van je!

Over JongeMantelzorg
JongeMantelzorg is een landelijke netwerkorganisatie. Zowel privé als beroepsmatig is JongeMantelzorg expert in de informele zorg. Het team zet zich in om de bekendheid rondom en de ondersteuning van Jonge Mantelzorg te verbeteren. Hun ideaal is dat professionals elkaar weten te vinden en weten te inspireren om samen jongeren te ondersteunen in lastige situaties. Meer over JongeMantelzorg www.jongemantelzorg.nl.