Klassieke wegrace motoren (evenement)

Op 7 mei 2016 wordt in Hierden de Demo regelmatigheidsrit voor classice wegracemotoren georganiseerd.

Het circuit bestaat uit (een deel van) de Grevenhofsweg, de Kruisweg, de Berkenboomseweg, de Snippendalseweg en de Brouwersbosweg.

Houd er rekening mee dat tussen 09.30 en 18.30 uur dit circuit afgesloten is voor verkeer en het doorgaande verkeer is gestremd.

stichting sam classice wegracemotoren

SAM toont het tijdsbeeld van de wegracewereld van de jaren zeventig en tachtig. SAM verlegde daarmee de doelgroep van machines uit de periode van vóór 1972 naar die van vóór het eind van 1987. Destijds kenmerkte de wegracerij zich door inzet van tot racer omgebouwde productiemotoren en productie-superbikes met grote cilinderinhoud. Daarom voegde SAM eerst de 750cc-klasse toe en later de Enduranceklasse. Voor motoren uit de periode vóór 1972 of lichtere cilinderinhoud blijft uiteraard altijd plaats.

Aan de startlijn staan de traditionele inhoudsklassen. De 50cc en 125cc vanaf 2014 in een gemeenschappelijk klassement; voorts de 250cc, de 350cc,de 500cc, de 750cc en de zijspannen. In al deze klassen zijn vooral machines te zien van na 1972.

klassieke wegrace motoren hierden
Van den Berg Verzekeringen
Dekker Verhuur
Johan Bruijnes Dienstverlening
MK Hierden
Slagerij van den Berg Hierden
Bronkhorst Wonen
Hop Installatie