Verbouwplannen RSG Levant en inhuizing Oriënt

Op 15 december jl. heeft de gemeente Zeewolde een positief besluit genomen over de ingediende verbouwplannen van RSG Levant. 

Door deze toekenning van middelen wordt inhuizing van de Oriënt in het schoolgebouw van RSG Levant mogelijk gemaakt en kan het gebouw worden aangepast, zodat er nog meer onderwijs op maat kan worden aangeboden en de leerlingen goed voorbereid worden op de aansluiting naar de bovenbouw bij RSG Slingerbos in Harderwijk.
 

Zowel de RSG als de Oriënt zijn blij met deze ontwikkeling. Beide schoolbesturen erkennen het belang van duurzaam onderwijs in Zeewolde en werken sinds augustus 2012 samen, zodat alle leerlingen in hun eigen woonplaats voortgezet onderwijs kunnen volgen.


De Oriënt biedt leerlingen onderbouw basis- en kaderberoepsgericht onderwijs. Na de onderbouw vervolgen zij het traject in de bovenbouw op het Morgen College in Harderwijk. RSG Levant biedt een volledig mavo-traject (vmbo-tl) en onderbouw havo en (tweetalig) vwo. Bij RSG Slingerbos in Harderwijk ronden de havo- en vwo-leerlingen de opleiding in de bovenbouw af.

Na vijf jaar vanuit twee schoolgebouwen samen voor onderwijs in Zeewolde te hebben gezorgd, zullen beide scholen vanuit één schoolgebouw ieder hun richting aanbieden. Door deze inhuizing kan efficiënter en intensiever worden samengewerkt, zodat er breed en duurzaam onderwijs in Zeewolde kan worden geboden.
 

Op 14 januari a.s. zal de Oriënt aansluiten bij het Open Huis voor ouders en leerlingen van groep 8 in het huidige schoolgebouw van RSG Levant aan de Horsterweg 192 in Zeewolde.


Toekomstige brugklasleerlingen kunnen zo alvast kennismaken met hun vervolgopleiding en het schoolgebouw. Ook wordt er beeldmateriaal getoond, waardoor belangstellenden een indruk krijgen van het vernieuwde schoolgebouw. In de komende maanden zullen de verbouwplannen verder worden uitgewerkt.