Veluwe Portaal organiseerde ism Scheer & Foppen Retail, Etail, E-man, de Gem.Harderwijk en Sociale Dienst Veluwerand een speciale Matchavond

Veluwe Portaal organiseerde in samenwerking met Scheer & Foppen Retail, Etail, E-man, de gemeente Harderwijk en Sociale Dienst Veluwerand op dinsdag 28 juni een speciale ‘Matchavond’ voor medewerkers van het onlangs failliet verklaarde Scheer & Foppen Retail, Etail en E-man.

Met een opkomst van 75 medewerkers en 20 werkgevers en uitzendorganisaties zijn er deze avond veel contacten gelegd en hebben alle partijen gezamenlijk hun maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de regio genomen.

Matchavond Ingeborg Lups-Dijkema: “de primaire doelstelling van Veluwe Portaal is om vakmanschap voor de regio te behouden. Dit doet Veluwe Portaal onder andere door (boventallige) werknemers van onze netwerkbedrijven van ‘Werk naar Werk’ te begeleiden”. Om de werknemers van Scheer & Foppen Retail, Etail en E-man te ondersteunen zette Veluwe Portaal haar werkgeversnetwerk in om hen gezamenlijk van ‘Werk naar Werk’ te begeleiden. Zo kan het vakmanschap van deze medewerkers in de regio behouden blijven.

Tijdens deze avond, die Veluwe Portaal organiseerde bij de Sociale Dienst Veluwerand in Harderwijk, ontmoetten werkgevers uit de regio en de medewerkers elkaar. Medewerkers konden contacten leggen, netwerken en werkgevers maakten hun vacatures kenbaar.

Ook overige partijen, zoals lokale uitzendbureaus, waren met hun actuele vacatures aanwezig, gespecificeerd op de doelgroep. In onze regio zijn momenteel veel vacatures. De doelstelling van deze avond was dat zoveel mogelijk vacatures en medewerkers gematcht werden. Aan de gesprekken tussen de aanwezigen lag het niet. Werkgevers hadden gemiddeld zo’n 7 afspraken met potentiële nieuwe werknemers. Dit waren werknemers met verschillende functieprofielen, zoals commercieel medewerker, ict, logistiek.

De aanwezige chauffeurs waren ook zeer veel gevraagd en hebben veel afspraken kunnen maken met de aanwezige werkgevers. Veluwe Portaal geeft nog opvolging aan deze avond door het uitbrengen van een ‘kandidatennieuwsbrief’. Hierin kunnen de kandidaten zich kort profileren aan potentiële nieuwe werkgevers.