Veilig en schoon zwemmen in buitenwater

Wilt u weten waar u schoon en veilig kunt zwemmen? Kijk dan op zwemwater.nl of download de gratis Zwemwater app. Hier staan 800 officiële zwemplekken in Nederland. Deze plekken worden goed gecontroleerd door de provincies, omgevingsdiensten, waterschappen en Rijkswaterstaat.

Zodat u lekker kunt zwemmen in schoon en veilig water.

Ook vind u hier informatie over gezondheidsrisico’s door bijvoorbeeld blauwalg. Kijk dus altijd eerst op zwemwater.nl of de app of uw zwemplek veilig is!

In de app vindt u ook handige extra informatie. Zoals hoe u bij het zwemwater komt en of u er plaats is voor uw auto. En waar u in de buurt ergens iets kunt eten of drinken.

Zwembadje in de tuin: hoe ga je slim om met al dit water
U kunt tijdens de warme zomerdagen ook thuis verkoeling zoeken. Heeft u een (opzet)zwembad in de tuin waar duizenden liters drinkwater in gaan? Met deze vier tips blijft het water de hele zomer lang schoon en hoeft u het water niet te verversen. 
  1. Gebruik een pomp om het water te zuiveren;
  2. Zet een voetenbadje bij het zwembad;
  3. Dek het zwembad af wanneer u niet zwemt;
  4. Test het water regelmatig en voeg chloor of zwembadzout toe.
Water besparen
In de zomer gebruiken we met z’n allen miljoenen liters drinkwater extra. Om de tuin te sproeien, grote (opzet)zwembaden te vullen en een keer extra te douchen. Op sommige dagen is het verbruik zo extreem hoog dat er op sommige plekken minder water uit de kraan komt. Help mee om dat te voorkomen en ga zuinig om met drinkwater.

(Foto: Archief foto strand Horst)