Veel belangstelling voor kunst- en cultuuractiviteiten voor kinderen

In februari is de Cultuurwijzer van start gegaan met activiteiten in kunst- en cultuuractiviteiten. Gert Jan van Noort, wethouder Cultuur, bezocht gisteren Cultuurkust en volgde samen met 12 kinderen een musical les.

De kinderen van de les in musical reageerden heel enthousiast op de drie lessen die zij tot nu gehad hebben.

Zo hebben zij geoefend met het uitbeelden van emoties, gezongen en samen gewerkt aan verschillende theater scènes.

Wethouder Van Noort: “Vanaf februari hebben 142 kinderen meegedaan aan 21 workshops in onder andere schilderen en muziek maken, maar ook dansen en het bezoeken van een museum.  Ik ben heel blij om te zien dat veel kinderen die dat willen een toneelles, muziekles of kunstles kunnen volgen.” De Cultuurwijzer geeft samen met de Sportwijzer de mogelijkheid aan kinderen om te ervaren welke vrijetijdsbesteding bij hen past en daardoor hun talenten te ontdekken.

De Cultuurwijzer is een proef van een jaar, maar gezien de inschrijving tot nu toe is het de moeite waard om het aanbod opnieuw aan te bieden zodat kunst en cultuur toegankelijker wordt voor kinderen.

"De Cultuurwijzer is een geweldige manier om kennis te maken met het bespelen van een instrument. Het is niet alleen leerzaam, maar vooral ook erg leuk. En dat is het allerbelangrijkste van muziek maken." Erik de Nood, Popschool Harderwijk Inschrijven Kinderen kunnen zich nog inschrijven voor streetdance bij Cultuurkust vanaf vrijdag 9 juni via www.cultuurwijzerharderwijk.nl.

Verder zitten alle activiteiten vol. In het voorjaar van 2018 start het nieuwe cursusaanbod. Kinderen kunnen zich ook nog inschrijven voor diverse sportactiviteiten via www.sportwijzerharderwijk.nl.