‘Veel behoefte aan kleinschalige bedrijfsunits’ Van der Meijden Vastgoed ontwikkelt tweede project in Harderwijk

Door Marco Jansen - Na het succesvolle project aan de Morsestraat - Newtonweg, waar acht bedrijfsunits zijn gerealiseerd, start Van der Meijden Vastgoed een nieuwe ontwikkeling. Aan de Amperèstraat, op het parkeerterrein van de voormalige Lidl, komen 25 bedrijfsunits. 

Op maandag 13 februari werd symbolisch de eerste paal in de grond geslagen als aanvang van de bouwwerkzaamheden. Een heuglijk moment dat in bijzijn met kopers en betrokkenen met champagne werd gevierd

Eerste paal bedrijfsunits Amperestraat Harderwijk
Kopers en betrokkenen vierden maandagmiddag met champagne de start van de bouwwerkzaamheden (foto: Marco Jansen) 

Voor het braakliggende terrein werd er getoast op de start van de bouwwerkzaamheden met champagne en een hapje. Ook de aannemer, Wim van den Top uit Kootwijkerbroek, was op de bouwplaats. „We gaan er wat moois van maken en het doel is om in juli een oplevering te hebben”, beloofde Rik Klaarenbeek namens Van der Meijden Vastgoed.
 
„De vergunningsaanvraag is soepel verlopen en het grondwerk is al gedaan. In twee maanden tijd was er al een stormloop aan interesse’’, meldt Klaarenbeek, medewerker sales & acquisitie. ,,Van de 25 bedrijfsunits waren er in twee maanden tijd al 21 verkocht. Dat is 84 procent, nog voor de bouw is gestart. Dat zegt wat over de Harderwijkse ondernemersmentaliteit en de behoefte aan kleinere bedrijfsruimtes.”
 
25 jaar ervaring
De vastgoedontwikkelaar uit Veenendaal is opgericht door Martin van der Meijden. De Edenaar ontwikkelt al vanaf 2008 bedrijfsverzamelgebouwen en onroerend goed. Feitelijk begon hij hier al in 1998 mee, maar destijds waren dit nevenactiviteiten. Door de jaren heen is het team gegroeid naar tien medewerkers met expertises marketing, sales, juridische ondersteuning, administratie en bouwbegeleiding. „We ontwikkelen vastgoed door heel Nederland, variërend van woningbouwprojecten van drie villa’s tot 900 woningen in een gebiedsontwikkeling. We zijn vooral sterk in het ontwikkelen van bedrijfsmatig vastgoed, de bekende bedrijfsverzamelgebouwen”, aldus Klaarenbeek.
 
Van der Meijden Vastgoed wil relevant en waardevol vastgoed toevoegen door goed naar de vraag te luisteren en de wensen van de markt. „Voor we plannen uitvoeren, gaan we uitgebreid in gesprek. We hebben verschillende projecten door het land en elke stad of gebied kenmerkt zich door andere eigenschappen, bijvoorbeeld een hoger of lager percentage beleggers dat het aankoopt voor de verhuur. In Harderwijk is dit vrij laag, ondanks een rendement van circa zeven procent. Het zijn hier veel lokale ondernemers die de bedrijfsruimtes kopen: van mkb-bedrijf tot startende ondernemer.”
 
In Harderwijk is het eerste project aan de Newtonweg - Morsestraat in 2022 opgeleverd. Hier zijn aan de doorgaande weg richting Hierden bij de rotonde op een zichtlocatie acht bedrijfsunits gebouwd. „Dit pand bestaat uit één grote unit aan de kopzijde en zeven kleinere bedrijfsruimtes erachter. Wij kregen daar veel positieve reacties op. Een grote hoeveelheid ondernemers in Harderwijk heeft behoefte aan kleinschalige bedrijfsruimtes.”
 
De vraag naar dit formaat bleef groot en daarom is de ontwikkelaar op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. „Zo kwamen we uit bij de voormalige Lidl, die we in combinatie met het parkeerterrein hadden aangekocht. De voormalige supermarkt is nu een leegstaand pand dat we op onze beurt weer hebben verkocht. Van het parkeerterrein, zo’n 3.500 m2, hebben we een ontwikkeling gemaakt om hier aan de Ampèrestraat 7 een nieuw bedrijfsverzamelgebouw neer te zetten. We gaan hier 25 bedrijfsunits bouwen, rug aan rug. We kunnen ze ook aan elkaar schakelen.”
 
De units hebben een begane grondvloer en een verdiepingsvloer en variëren in grootte. De kleinste hebben een verdiepingsvloer van 53,5 m2 en een bruto vloeroppervlak van 107 m2. De units aan de andere zijde hebben beneden 60 m2 en boven 60 m2 (120 m2 bruto vloeroppervlak) en de grootste heeft 245 m2 bruto vloeroppervlak.
 
Er zijn nog vier units vrij: Unit 5 (107 m2), 14 (245 m2), 16 (120 m2) en 21 (120 m2). Interesse? Neem dan contact op met ons op.
 
Van der Meijden Vastgoed
0318-512649
[email protected]
www.vandermeijdenvastgoed.nl

Bedrijfsunits Amperestraat Harderwijk