Van projectkoor naar Oranjeconcert

Het Harderwijks Mannenkoor wil meer mannen kennis laten maken met koorzang. Gedurende 3 maanden gaan ze liederen instuderen voor een geweldig Oranjeconcert op zaterdag 27 april. De deelname gedurende deze periode is kosteloos.

De start is op donderdag 25 januari met een open repetitie van 20.00 tot 22.00 uur in de Catharinakapel aan het Kloosterplein. Iedereen kan inlopen, mee luisteren en/of meezingen

Al vele jaren sluit het Harderwijks Mannenkoor het middagprogramma van de Koningsdag af, de laatste jaren in de Plantagekerk van Harderwijk. De kerk is altijd tot de laatste plaats bezet. De burgemeester van Harderwijk is in zijn functie van beschermheer een vaste gast onder het gehoor.

Het repertoire wisselt van jaar tot jaar en is onder leiding van dirigent Jimco Zijlstra eenvoudig in te studeren. Echte Hollandse meezingers, maar ook eigentijdse liederen ontbreken niet. Het koor opent wel altijd met ‘Domine, salvum fac Regem nostrum’, de klassiek religieuze ode aan de koning. De reguliere repetities zijn op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in De Regenboog aan het Biezenplein 1 in Harderwijk.

Informatie vooraf is verkrijgbaar bij secretaris Evert Westerink tel 06-51239382; zie ook www.harderwijksmannenkoor.nl.

Foto Gonny Otter