Van Piekeren op z’n retour in Centrum de Zin

De Nederlandstalige theaterpopband Van Piekeren treedt vrijdagavond 11 november op in het Harderwijkse Centrum de Zin.

De theaterband, opgericht door zanger, verhalenverteller en naamdrager van de band Jan van Piekeren en zijn vaste gitarist Johan Fransen zijn bekend van onder andere De Voorstraat (VPRO), de Uitmarkt en VARA’s Spijkers met koppen gaan zoals gewoonlijk de confrontatie met het publiek aan

Ook in Harderwijk, waar Jan van Piekeren en Johan Fransen al tweemaal eerder te gast waren in Centrum de Zin, waar ze naar eigen zeggen ‘graag komen’.

Van Piekeren staat erom bekend dat zijn Nederlandstalige teksten altijd ergens over gaan, en recht uit en in het hart komen, boordevol onderkoelde humor en begeleid door veel gevarieerde muziek. Naast Johan en Jan bestaat de bezetting verder uit bassist en zanger Wouter Kronenberg en Bruno Rombouts (dwarsfluit, accordeon en zang).

Jan van Piekeren staat al meer dan twintig jaar op de planken. Hij deed mee aan Camerretten en het Amsterdams Kleinkunstfestival en toerde negen jaar door het land met de Utrechtse band Overlast, onder andere als support act van De Dijk en IOS.

Het optreden maakt deel uit van de reeks singer & songwriteravonden die tweemaandelijks in Centrum de Zin worden gehouden. Ditmaal met streektaal als rode draad. Aanvang: 20.15 uur. Zaal open: 19.30 uur. Kaarten kosten 9 euro in de voorverkoop via www.centrumdezin.nl en aan de zaal 10 euro.

Jan van Piekeren in Centrum de Zin Harderwijk