Vacature Webmaster en social media specialist Gemeente Harderwijk

De gemeente Harderwijk zoekt voor het team communicatie een ervaren webmaster en social media specialist / adviseur digitale communicatie. Een adviseur met ervaring in en visie op dit vakgebied.

Vacature Webmaster en social media specialist

  • 36 uur
  • HBO niveau
  • Adviseur B
  • Maximaal € 3.985,- bruto
  • Domein Bestuur en Organisatie
  • De functie
Als webmaster draag je zorg voor het operationeel houden en beheren van de website(s): internet, intranet, extranet (-omgevingen) en ben je eerste aanspreekpunt voor technische en functionele vragen en/of storingen. Je onderhoudt contacten met zowel de gebruikers om hun wensen te inventariseren als met de leverancier. Op technisch vlak draag je bij aan het vaststellen van systeemonderhoud, de voorbereiding en uitvoering van acceptatietests en begeleid je de implementatie naar acceptatie en productie. 

Tot het taken pakket van webmaster behoort verder:

  • signaleert ontwikkelingen op het gebied van contentmanagement;
  • adviseert over en implementeert releases;
  • anticiperen op ontwikkelingen op het gebied van e-overheid;
  • stelt gebruikershandleidingen en procedures op;
  • voert uit en/of bewaakt OTAP-procedures (Ontwikkel-, Test-, Acceptatie-en Productieomgeving);
  • treedt op als gesprekspartner en stemt af met diverse technische disciplines rond webtoepassingen;
  • voert overleg over (on)mogelijkheden bij ontwikkelen en gebruik van de websites.
Als adviseur digitale communicatie ben je verantwoordelijk voor de analyse van nieuwe ontwikkelingen rond web toepassingen en social media en adviseer je over de inzet van deze media. Je kunt ook optreden als (deel) projectleider. De gemeente Harderwijk vindt de dienstverlening aan de inwoners en ondernemers van Harderwijk zeer belangrijk. Op het gebied van digitale dienstverlening wil de gemeente nog een stap zetten en daar draag jij aan bij.

Social media specialist

Binnen het team communicatie ben je verantwoordelijk voor het volgen en beheren van Twitter en Facebook. Dat doe je niet alleen, maar je hebt hierin wel de leiding.

Het domein Bestuur en Organisatie

Binnen het domein Bestuur en Organisatie zijn de werkzaamheden van het team communicatie belegd. Het team bestaat uit acht medewerkers waarvan een coördinator, vijf communicatieadviseurs een webmaster en een communicatiemedewerker en geeft advies aan bestuur en organisatie.

Het team communicatie zal naar verwachting per 1 januari 2017 over gaan naar de samenwerkingsorganisatie Meerinzicht. In Meerinzicht werken de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde samen op het gebied van bedrijfsvoering.

Het profiel

Een werk- en denkniveau op HBO niveau. Uitstekende communicatieve vaardigheden voor het integraal en oplossingsgericht kunnen werken. Verder zijn de volgende competenties belangrijk voor een goede taakuitvoering: Analytisch, creatief, flexibel, oplossingsgericht en je bent een teamspeler. Daarnaast heb je minimaal 3 jaar ervaring binnen het vakgebied, bij voorkeur binnen de overheid, en heb je ervaring met crisiscommunicatie en omgevingsanalyses.

Wij bieden

De functie van Adviseur B is gewaardeerd in schaal 9 uitloopniveau 10 met een minimum salaris van € 2.202,- (aanloopniveau) en maximaal € 3.985,-  bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Informatie en de sollicitatieprocedure

Informatie wordt verstrekt door Charlotte Matthes, coördinator van het team communicatie, telefoonnummer 0341 - 411322. Jouw sollicitatie is onder vermelding van vacaturenummer 1010 tot 7 september 2015 welkom bij de gemeente Harderwijk, team HRM via het emailadres [email protected].

De eerste en tweede ronde gesprekken staan gepland op 21 en 28 september 2015.