v.v. Hierden schittert niet, maar wint wel (2-1)

Zaterdag speelde Hierden een thuiswedstrijd tegen OWIOS uit Oldebroek. Door de sneeuwval van vrijdag was het lang onzeker of de wedstijd door zou gaan maar uiteindelijk werd er rond de klok van 12:3 uur groen licht gegeven.

Op een uiteindelijk heel goed bespeelbaar veld werd er om 15:00 uur afgetrapt

De eerste minuten gebeurde er weinig en werd de bal vooral achterin en op het middenveld rondgespeeld. Na een minuut of tien werd Hierden voor het eerst enigszins gevaarlijk. Een goedlopende aanval via de rechterkant van het veld kon uiteindelijk worden voorgezet door Jeroen Spoelstra, maar zijn voorzet was net te scherp voor Dominique Denzel.

Na dit eerste wapenfeit was Hierden duidelijk de bovenliggende partij en in de 20e minuut kwamen de roodwitten dan ook op voorsprong. Een prachtige dieptepass van Casper Krop op Sander Nieuwhof werd uitstekend voorgegeven en zo was het voor Stefan Jansen een koud kunstje om de 1-0 tegen de touwen te schieten. Na deze treffer werd het krachtsverschil alsmaar groter en kreeg Hierden een aantal grote kansen om de voorsprong te verdubbelen. Wesley de Klein raakte vanaf een meter of 20 de lat, Denzel kopte net voorlangs, Brian Klaassen zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel en Nieuwhof schoot de bal tegen de paal, maar het bleef slechts 1-0.

Na deze kansenregen voor Hierden floot leidsman Baylis voor het einde van de eerste helft en zo konden de gasten uit Oldebroek even op adem komen. Na de thee was Hierden gelijk weer scherp en na een goede halve minuut wist Klaassen de 2-0 op het scorebord te zetten. Een mooie individuele actie van Ewout Mulder zette de Hierdense spits vrij voor de OWIOS-goalie en hij faalde niet. Na de 2-0 ging de ploeg van trainer van Hunenstijn wat achterover hangen en voor het eerst deze middag kwam OWIOS wat meer aan voetballen toe.

Op het uur resulteerde dit in een schitterende treffer van spits Hendrik Uitslag. Zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied liet, de zo lastig te verschalken doelman, Wouter Polhoud kansloos. 2-1 en de spanning was terug in de wedstijd. Het laatste half uur was duidelijk niet het beste half uur van de wedstrijd. OWIOS probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren maar echte kansen leverde dit niet op. Hierden kreeg daarentegen mogelijkheden om het verschil weer op twee te brengen maar ging slordig met de ruimtes om.

De beste kansen waren nog wel voor de Hierdenaren maar de pas 15-jarige(!) doelman van OWIOS stond een paar keer (kopbal Jan Jurriën Hop – schot Mark Bottenheft) uitstekend op zijn post. Een kwartier voor tijd was een mooi moment voor Sten van Heijst. De speler van de JO19-1 mocht zijn debuut maken in de hoofdmacht van Hierden en kwam binnen de lijn voor Sander Nieuwhof. In blessuretijd was Brian Klaassen nog het meest dichtbij de 3-1 maar opnieuw stond doelman Vinn van Koldenhoven een treffer in de weg. Na dit moment floot de scheidsrechter voor het laatst deze middag en zo kon Hierden weer drie punten bijschrijven.

Aankomende zaterdag speelt Hierden de volgende wedstrijd en dat is er niet zomaar één. De derby tegen FC Horst staat dan op het programma. Hierden won eerder dit seizoen al twee keer van FC Horst, maar dit was beide keren op het eigen Sportpark Mheenzicht. Zaterdag is het thuisvoordeel voor de Ermeloërs. Er wordt om 14:30 afgetrapt op Sportpark de Adelaar.