V.V. Hierden legt ook WVF over de knie. (2-1) wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag kreeg Hierden bezoek van de nummer vijf van de ranglijst; Westenholte Voorst Frankhuis oftewel WVF. De Zwollenaren zijn bezig aan een wisselvallig seizoen maar kwamen na een 2-0 winst op FC Horst een week eerder toch met een goed gevoel naar Hierden.

In verband met de wedstrijd van het Nederlands elftal werd er om 13:00 uur afgetrapt op een koud Sportpark Mheenzicht in Hierden

De eerste 10 minuten van de wedstrijd verliepen tam, beide ploegen tastten elkaar af en geen van beiden wist voor gevaar te zorgen. In de 12e minuut was er plots wel een goede kans voor WVF, de bal ging makkelijk van voet naar voet maar niemand wist een schot te lossen op doelman Wouter Polhoud. Twee minuten later was het Hierden met een goede mogelijkheid, echter kwam Dominique Denzel hier net te kort om goed te kunnen uithalen.

Na een half uur spelen was er opnieuw een mogelijkheid voor Hierden. Een hoekschop viel op het hoofd van Denzel maar hij kon deze bal niet genoeg snelheid meegeven en zo was dit een makkelijke vangbal voor WVF doelman Melvin Hartenhof. Na deze mogelijkheid gebeurde er voor rust vrijwel niets meer en gingen beide ploegen, met de brilstand nog op het scorebord, richting de thee. De tweede helft begon met één wijziging aan Hierdense kant; Gert Boonen kwam binnen de lijnen en Rick Boersma bleef achter in de kleedkamer. Direct na rust was WVF dicht bij een doelpunt. Een prachtige knal vanaf een meter of 20 van de goal van Polhoud valt buiten zijn bereik op de kruising. Na deze uithaal leken beiden ploegen echt wakker geschut en kwam er meer tempo in de wedstrijd. Hierden nam hierin het voortouw en in de 53e minuut was het Sander Nieuwhof wie ook het houtwerk wist te raken. Weer drie minuten later was het WVF wat gevaarlijk werd, een venijnig schot werd uitstekend uit de benedenhoek geplukt door Polhoud.

Op het uur waren er weer twee grote mogelijkheden voor Hierden; Eerst Gert Boonen en daarna Brian Klaasen krijgen beide de kans de score te openen maar zij zagen beiden hun inzet uitstekend worden gekeerd door Hartenhof. In de 67e minuut was het wel raak voor Hierden; Een prachtige hoekschop van Stefan Jansen werd uitstekend op doel gekopt door de net ingevallen Guido Franken en zijn inzet werd onderweg verlengd door Brian Klaassen. Deze inzet zette de WVF goalie op het verkeerde been en zo werd het 1-0. Anderhalve minuut later was het weer raak voor de rood-witten. Een lange, hoge bal van Wesley de Klein werd uitstekend onder controle gebracht door Denzel en zijn net zo knappe voorzet belandde opnieuw bij eindstation Klaassen. Voor Klaassen was dit een koud kunstje en hij verdubbelede hiermee de voorsprong: 2-0. Hierden had na de 2-0 de touwtjes stevig in handen maar toch was het WVF dat een kwartier voor tijd bijna de aansluitingstreffer vond, zij het niet dat Polhoud opnieuw uitstekend in de weg stond.

In de 80e minuut was het wel raak voor de Zwollenaren. Dean Vreugdenhil schoot de bal vanaf de rand van de 16 meter in de rechterbovenhoek, een prachtige treffer en tevens het startsein voor nog tien zenuwslopende minuten voor de Hierdenaren. WVF wilde in het restant van de wedstrijd opzoek naar de gelijkmaker. Trainer Jacob Grooten probeerde er nog een slotoffensief uit te persen door wat aanvallende impulsen maar echt gevaarlijk werd WVF niet meer. Opnieuw een overwinning voor Hierden, nummer zes op rij en zo blijven ze keurig de tweede plek op de ranglijst bezetten.

Aankomende zaterdag staat alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Hierden reist dan af naar Oosterwolde voor het duel met VSCO ’61. Wedstrijd wordt afgetrapt om 14:30.