Uitreiking Jeugdlintje 2017 aan Lisanne Spaander (video)

Vandaag vond voor de tweede keer de uitreiking van het jeugdlintje plaats. Dit jaar was het lintje voor Lisanne Spaander. Het was al snel duidelijk dat dit jaar het lintje aan Lisanne toebehoort. Zij is zelfs in de tijd van haar eigen ziekte veel mensen tot steun geweest met haar muziek en persoonlijkheid. 

Lisanne was ontroerd en verrast door deze onderscheiding. 

Ze dacht naar de Catharinakapel te komen voor een interview met Omroep Gelderland. Maar toen ze de kapel binnen kwam lopen werd ze door: familie, vrienden en bekenden ontvangen. Het was niet direct duidelijk waar ze deze verrassing aan te danken had maar de burgemeester vertelde haar dat zij diegene was die het jeugdlintje dit jaar meer dan verdiende. 


Toen deze bijeenkomst werd voorbereid was het heftige nieuws dat de botkanker weer terug is bij Lisanne nog bij niemand bekend.

Tegelijkertijd is het nieuws samen met deze bijeenkomst een extra bijzonder moment. 

De jury voor het jeugdlintje bestaat uit Wijkagent Jurion Veenstra, Anne-Sofie Timmer en Bart Jansen.
Bart heeft een speciale versie van het nummer Vechtersbaas aan Lisanne voorgedragen. Dit om haar te laten zien dat ook zij een vechtersbaas is. 

Het jeugdlintje is een onderscheiding voor jongeren onder de 23 jaar die in het afgelopen jaar iets heeft betekend voor anderen of voor de stad.