Uitnodiging: D66 Harderwijk presenteert verkiezingsprogramma

Op zondag 9 januari presenteert D66 Harderwijk via een livestream het verkiezingsprogramma aan haar leden én alle Harderwijkers en Hierdenaren.

Samen met Harderwijkers

Het programma is de afgelopen maanden door de lokale fractie en programmacommissie opgesteld. Tijdens een inloopochtend in de Kiekmure op 6 november zijn nog allerlei goede ideeën van inwoners en maatschappelijke organisaties aan het programma toegevoegd, waarna de D66-leden het programma eind november hebben vastgesteld.

Speerpunten

Voor D66 Harderwijk zijn de belangrijkste thema’s voor de komende vier jaar:
  • Een passende woning voor iedere Harderwijker
  • Onderwijs en het bieden van gelijke kansen
  • Een groene toekomst voor de stad
Achtergrond
D66 is een sociaalliberale partij, die streeft naar een vrije en rechtvaardige samenleving, waarin mensen zoveel mogelijk zelf kunnen beslissen. Over hun eigen leven, maar ook – met elkaar – hoe we samenleven. Daarom kiest D66 voor een Harderwijk en Hierden waar we iedereen vrij laten, maar niemand laten vallen.

Gemeenteraad
De driekoppige D66-fractie heeft zich hier de afgelopen jaren in de gemeenteraad nadrukkelijk voor ingezet. De fractie kwam met succesvolle voorstellen voor een inclusief Sinterklaasfeest, een energieneutraal zwembad, de koopzondag, groene schoolpleinen, de herinrichting van het uitgaansgebied en het verbeteren van de toegankelijkheid in de stad. Daarnaast is de dagbesteding Wmo gered na kritische vragen vanuit de D66- en PvdA-fracties en is de discussie voor een autoluwe binnenstad voor het eerst serieus gevoerd.

Richting
Met het programma wordt eenzelfde richting aangehouden voor de komende vier jaar. De nieuwe fractie zal zich wederom sterk maken voor individuele vrijheid. Voor gelijke kansen. Voor een overheid die mensen niet laat vallen. Waar we oog hebben voor het klimaat en de natuur.

Concreet
Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk het programma fysiek te presenteren. Daarom wordt om 15.00 uur een livestream gestart, die door alle Harderwijkers en Hierdenaren live te volgen is. De presentatie duurt zo’n drie kwartier. De livestream is te volgen op https://www.youtube.com/watch?v=MAN-nN4x6FI