Uitnodiging bijeenkomst aanpak ondermijnende criminaliteit

De rekenkamercommissie Ermelo-Harderwijk doet in de gemeente Harderwijk onderzoek naar de aanpak van ondermijnende criminaliteit. De rekenkamercommissie wil in beeld brengen welke criminaliteit voorkomt in Harderwijk en hoe dit wordt aangepakt.

Ze willen graag weten wat de ervaringen van ondernemers zijn met (de aanpak van) criminaliteit. Daarover spreken ze u graag

Ze nodigen u van harte uit op dinsdag 12 december 2023 voor een avondbijeenkomst vanaf 19.30 tot ongeveer 21.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats op het gemeentehuis van Harderwijk aan de Havendam 56.

Aanpak ondermijnende criminaliteit
Er zijn veel vormen van ondermijnende criminaliteit. Het is de bedoeling van dit onderzoek om hier beter zicht op te krijgen. Bijvoorbeeld drugshandel of jeugdcrminaliteit. Onder misdaad die voorkomt in Nederland [ze bestuderen het nog voor Harderwijk] is onder meer: georganiseerde diefstal, arbeidsuitbuiting, illegale bewoning, prostitutie, witwassen, fraude en illegale handel in vuurwerk. Soms is dit zichtbaar en is er overlast. Vaak blijft het (deels) verborgen, maar kan het wel degelijk in het oog springen.

Over de rekenkamercommissie
De rekenkamercommissie is een onafhankelijk adviesorgaan van de gemeenteraad en onderzoekt de doeltreffendheid/doelmatigheid van het beleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door twee onderzoekers, in opdracht van de rekenkamercommissie. De bijeenkomst wordt gebruikt om het onderzoeksrapport te schrijven; rapporten van de rekenkamercommissie zijn openbaar en worden gepresenteerd aan de gemeenteraad. De namen van deelnemers aan het gesprek en het gespreksverslag blijven vertrouwelijk.

Ze hopen u op 12 december a.s. te ontmoeten. Vanwege de planning van de avond vernemen we graag of u naar de bijeenkomst komt.
U kunt u per mail aanmelden via: [email protected]

Bedrijvenkring Harderwijk

Adresgegevens

Postbus 115
3840 AC Harderwijk

Telefoon

T. 06-40442902

Meer info