UIT Harderwijk: opening van het culturele seizoen

2 en 3 september 2016 UIT Harderwijk – het culturele seizoen barst weer los!

Op vrijdag 2 september en zaterdag 3 september barst het culturele seizoen weer los met UIT Harderwijk.

De culturele instellingen trakteren het publiek weer op een voorproefje van wat het komende seizoen te bieden heeft op het gebied van muziek, theater, zang, dans, film en beeldende kunst.
 
Theater Harderwijk zet vrijdagavond de deuren open voor de gratis cabaretvoorstelling ‘Zo doen we dat hier’ van Piepschuim. Hoe vang je de Nederlandse geest? Wat is de mores van deze tijd? Wat voor land zijn we eigenlijk geworden? Een waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen. Tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje. Aanvang 20.15 uur. Reserveer kaarten via www.uitharderwijk.nl
 
Zaterdag 3 september is de binnenstad vanaf 11.00 uur het decor voor een vol cultureel programma! In het Stadsmuseum, de Catharinakapel, bij Cultuurkust en in het oude Stadhuis kunt u genieten van muziekoptredens, theater, dans, literatuur en beeldende kunst. Van klarinetensemble, koffieconcert, theatersport, en Samba workshop tot dansdemonstratie, kooroptredens, een workshop van Theater Werkplaats of de Schijf van Vijf van de Popschool.
 
In het Hortuspark is een markt met kunst, LP’s, boeken, een muziekproeverij, de Reizende Bioscoop, schminken en een springkussen. En in de Theaterwagen van het Jeugdtheater staan weer leuke kindertheateroptredens gepland.
 
In de Catharinakapel, Galerie Arneri en het Stadsmuseum zijn exposities te zien. En ook dit jaar is er weer een editie van Sterren op het doek. (15.00 uur in het Stadsmuseum). UIT Harderwijk wordt om 20.15 uur afgesloten met de gratis film ‘Monsieur Chocolat’ van Filmhuis Harderwijk.

Zie voor het uitgebreide programma: www.uitharderwijk.nl
UIT Harderwijk is een initiatief van Cultuurkust, Podia Harderwijk, Stadsmuseum, Popschool, Filmhuis, Theaterwerkplaats, Galerie Arneri, Stichting Underground en Centrum Management.

UIT Harderwijk opening culturele seizoen 2016