UIT Harderwijk 2020

Op 19 september organiseert Stad als Podium samen met cultureel Harderwijk een nieuwe editie van UIT Harderwijk.

Dit jaar niet in de binnenstad maar in het Crescentpark en volledig coronaproof

Met een maximum van 250 bezoekers en optredens o.a. Hakim (Sesamstraat), Ruud Smulders (de Vooravond), Sjors&Ruud, Yvi en Hirondelles, wordt het een knus evenement op een prachtige locatie.
 
Even leek het erop dat het nieuwe cultureel seizoen stilletjes zou starten, maar met de huidige versoepelingen is er best wat mogelijk. Binnen de regels van het RIVM worden in het Crescentpark vier podia gebouwd, waarvan de grootste 100 zitplaatsen heeft op 1,5 meter afstand van elkaar. Bij het grote podium is om 14:00 en 16:00 uur de voorstelling Moda Domo te zien, een theater spektakelstuk van Hirondelles. Hirondelles is een groep jonge, enthousiaste acrobaten die overal een uitdaging in zien en zich vooral toeleggen op het maken van voorstellingen met emotie. Of dit nu onmacht, ongrijpbaarheid, liefde of humor is: ze gaan ernaar op zoek. Door het beperkt aantal plaatsen is het verstandig voor bezoekers om te reserveren.
 
Voor ieder wat wils
Het evenement biedt voor iedereen wel iets. Zo is er muziek, theater, stand-up komedie, dans en poëzie. Er is een onversterkt podium, een overdekt podium en er is een podium waar je enkel kunt luisteren naar de optredens middels een koptelefoon. Er is informatie te vinden over het komende seizoen en ook zijn er voorstellingen voor jongste bezoeker. Zo is er de theaterbakfiets met de korte voorstelling Superbillen en wordt de dag om 16:15 uur afgesloten met een optreden van Hakim uit Sesamstraat.
 
Geen stroom in het park
Naast de vergunningaanvraag in coronatijd stond de organisatie voor nog een uitdaging, door de keuze voor de locatie. Doordat er in het Crescentpark geen stroom aanwezig is moest dat worden ingevlogen. Aanvankelijk was het idee om helemaal zonder stroom te werken, maar het is wel heel hard praten voor 100 man, allemaal op 1,5 meter afstand van elkaar. De voorstelling Moda Domo had daarnaast veel stroom nodig, waardoor we niet aan het grijze aggregaat ontkwamen. Op het eiland van het park, dat deze dag tussen 13:00 – 17:00 uur is afgesloten, wordt enkel gebruik gemaakt van groen aggregaat.
 
Reserveren
Ben je benieuwd en wil je komen kijken? Je bent welkom zolang er plek is. Voor de voorstelling Moda Domo van Hirondelles kun je reserveren via de UIT agenda op heerlijkharderwijk.nl
 

Cultuurkust

Adresgegevens

Klooster 4
3841 EN Harderwijk

Telefoon

T. 0341-721021

Meer info