TV Presentatrice Clairy Polak bezoekt Harderwijk

Vandaag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op maandag 23 september, twee dagen na Wereld Alzheimer Dag, brengt Clairy Polak een bezoek aan Harderwijk. 

Clairy, onder andere bekend van programma’s als Nova, Nieuwsuur en Buitenhof vertelt in een vraaggesprek over haar recent verschenen boek ‘Voorbij, voorbij’.

De 63-jarige, geboren en getogen Amsterdamse, bracht eerder dit jaar haar boek uit. Daarin beschrijft ze nauwgezet hoe de ziekte van Alzheimer steeds meer grip kreeg op haar echtgenoot Nico en zijn brein als het ware opvrat. Aanvankelijk lukte het Polak niet om dit verhaal aan het papier toe te vertrouwen, het was te persoonlijk en direct. Nadat ze besloot er een roman van te maken, kwam haar schrijvershand los met als prachtig resultaat het boek. ‘Voorbij, voorbij’ voltooide ze slechts enkele maanden voor Nico’s overlijden.
 
Vraaggesprek in het Huis van de Stad
Het vraaggesprek begint om 20.00 uur in de raadzaal van het Huis van de Stad. De toegang is gratis. Ook is er gelegenheid om deze avond het boek ‘Voorbij, voorbij’ aan te schaffen en persoonlijk door Polak te laten signeren. Organisatoren van de avond zijn de gemeentelijke Werkgroep Dementievriendelijk Harderwijk, Alzheimer café Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe.
 
Harderwijk werkt aan een dementievriendelijke gemeente
Iedereen kan in zijn of haar omgeving te maken krijgen met dementie. Harderwijk wil een dementievriendelijk gemeente zijn en blijven. En helpen om het dagelijks leven van mensen met dementie wat makkelijker te maken. Met elkaar zetten wij ons hiervoor in. Zodat iedereen kan meedoen aan onze Harderwijker en Hierdense samenleving. En langer zelfredzaam kan blijven. Zo helpen we elkaar en zorgen wij samen voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen.

Harderwijk zijn wij Samen!