Trimsalon Kwifani viert 25-jarig bestaan

Woensdag 1 september 2021 is het 25 jaar geleden dat Everdina Tomassen, toen als 17-jarige, haar eigen trimsalon begon. Het jubileum viert zij met haar vaste klanten, die de afgelopen weken konden meedoen met een enveloppenspel en gelijk kans maakten op mooie prijzen. 

25 Jaar geleden is Everdina naar de Kamer van Koophandel gestapt om zich te laten inschrijven als zelfstandige. Ze zag het al helemaal voor zich, ze wilde een eigen trimsalon

Everdina was in april 1996 geslaagd voor haar diploma hondentoiletteerbedrijf en wilde een eigen trimsalon beginnen, maar dat was niet zo eenvoudig. 1 September 1996 stond Everdina na een derde poging dan eindelijk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als kleine onderneming. Ze kreeg alle steun van haar ouders en mocht een slaapkamer huren met een eigen ingang. Na haar huwelijk kon ze samen met haar man het ouderlijk huis kopen en dit is nu nog altijd de locatie van Trimsalon Kwifani. De maand erna heeft ze het klantenbestand,  van haar oude stageplaats, C. Jansen uit Putten overgenomen. Een mooie kans die ze met beide handen heeft aangegrepen.

Naast het diploma heeft ze ook de opleiding pension/asiel behaald en in het jaar daarop slaagde ze voor kk1 en volgde kk2. (kynologie kennis) 

De eerste 7 jaar heeft ze alleen getrimd samen met snuffelstagiërs en later, als erkend trimsalon, ook menig meiden begeleid naar hun examen. Haar moeder (Lies) sprong ook bij en tot op de dag van vandaag helpt ze twee dagen per week. Zo kon Everdina haar trimsalon, het jonge gezin met drie kinderen draaiende houden. Ze is daarom ook heel trots op haar moeder.

In oktober 2018 kreeg ze de kans om Nicole Cox, haar laatste stagiere, aan te mogen nemen als gediplomeerd trimster. Klanten komen en gaan en zonder de zeer gewaardeerde vaste klanten was het Everdina en de andere twee dames nooit gelukt. Ze bedankt hiervoor haar klanten.

Na 25 jaar wordt het ook tijd voor een nieuw logo en een nieuwe website, waar op dit moment hard aan gewerkt wordt. 

Trimsalon Kwifani Ermelo
(Afbeelding Everdina Tomassen - fotograaf Melanie vd Brink)