Trimbaan Harderwijk in trek bij sporters én auto-inbrekers

Door Harry Schipper – De parkeerplaatsen aan de Watertorenweg bij de trimbaan in de Harderwijkse bossen blijkt voor auto-inbrekers een ideale locatie om ongezien hun slag te slaan.
 

Het aantal auto-inbraken ligt daar dit jaar al anderhalf keer zo hoog als vorig jaar en steeg van vier naar zes. Geen spectaculaire aantallen, maar voor Harderwijkse begrippen is dat bovengemiddeld.

B en W antwoorden dat op vragen van de CDA-raadsleden Peter Sels en Andrea Oosting-Klock. Zij hoorden dat er aan de Watertorenweg steeds meer inbraken plaatsvonden in geparkeerde auto’s. Ook zouden daar er (elektrische) fietsen zijn gestolen.

De laatste tijd neemt het aantal parkeerders op de Watertorenweg toe, ook van automobilisten die hier niet in de buurt wonen. Dat heeft volgens de raadsleden te maken met de populariteit van de nieuw aangelegde mountainbikeroutes en het vernieuwde trimbarcours. “Bezoekers parkeren hun auto en/of fiets en treffen deze na terugkomst beschadigd of zelfs niet meer aan. Bij een autoherstelbedrijf in Harderwijk spreekt men zelfs al van de ‘Trimbosdief’”, stellen Oosting en Sels.   

B en W hadden aanvankelijk geen weet van de scherpe toename van het aantal auto-inbraken bij de trimbaan.
Over fietsendiefstallen daar waren bij de politie geen aangiftes binnengekomen. Ze hebben meteen maatregelen genomen om verder inbraken tegen te gaan.

De politie zet nu extra middelen in om de dader of daders op te sporen en zo meer inbraken te voorkomen.
Ook surveilleert de politie er nu vaker. Bij het begin van de Watertorenweg komen borden te staan en komt ook een tekstkar, waarop bezoekers worden gewaarschuwd voor het dievengilde en de bekende tip krijgen niets kostbaars in hun auto achter te laten, zeker niet zichtbaar.

Lees ook:
Trimbosdief actief rondom de Trimbaan in Harderwijk

Parkeerplaats Watertorenweg Harderwijk
(foto CDA Harderwijk-Hierden)