Trimbosdief actief rondom de Trimbaan in Harderwijk

Het CDA Harderwijk Hierden heeft signalen ontvangen dat er de laatste tijd een toename is van inbraak in geparkeerde voertuigen en diefstal van (elektrische) fietsen nabij de parkeerplaats aan de Watertorenweg in Harderwijk.

Veel bezoekers van het Trimbos en de Cooperbaan komen met de auto of fiets om vervolgens te kunnen genieten van de mooie natuur. 

De laatste periode is het aantal bezoekers, niet woonachtig in de regio, gestegen mede door de nieuw aangelegde mountainbikeroutes en trimparcour. Bezoekers parkeren hun auto en/of fiets en treffen deze na terugkomst beschadigd of zelfs niet meer aan. Bij een autoherstelbedrijf in Harderwijk spreekt men zelfs al van de ‘Trimbosdief’.

Het CDA Harderwijk-Hierden heeft hierover de volgende vragen aan College van Burgemeester en Wethouders:
  • Is het college bekend met hetgeen hierboven beschreven?
  • Zijn cijfers m.b.t. diefstal/ inbraak in geparkeerde voertuigen nabij de Watertorenweg van 2019 en 2020 beschikbaar en zo ja, laten deze ook een stijgende trend zien?
  • Is het college bereid na te denken over maatregelen die de bezoekers van het Trimbos waarschuwen? Zo ja, welke maatregelen betreft het en welke termijn kunnen deze worden ingevoerd. Zo nee, waarom niet?
  • Is het college bereidt na te denken om maatregelen in te voeren die een preventieve werking kunnen hebben om diefstal en inbraak terug te dringen. Zo ja, welke maatregelen zijn er mogelijk en op welke termijn kunnen deze worden ingevoerd. Zo nee, waarom niet.
 In afwachting van uw antwoord, namens de fractie CDA Harderwijk- Hierden

Andrea Oosting-Klock
Peter Sels

Parkeerplaats Watertorenweg Harderwijk