Topper in 2e klasse eindigt onbeslist. (1-1) wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag speelde v.v. Hierden de uitwedstrijd tegen WVF. De Zwollenaren, bezig aan een goede reeks, stonden voorafgaand gaan het duel bovenaan in de tweede periode. Het duel eerder dit seizoen op Sportpark Mheenzicht eindigde in 2-1.

Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje zette leidsman Willems uit Zeewolde het duel tussen WVF en Hierden in gang

De eerste minuten was het van beide kanten vooral aftasten en werd er voor beide doelen weinig gecreëerd. Het eerste schotje was er na een kleine tien minuten van Dominique Denzel, maar zijn inzet werd eenvoudig opgeraapt door doelman Melvin Hartenhof. In de 12e minuut was er voor het eerst echt gevaar. Jabir Mazouz zette het Hierdense doel onder vuur, maar Wouter Polhoud redde uitstekend. Na deze mogelijkheid voor de Zwollenaren viel het duel opnieuw een beetje stil en was er weinig doelgevaar.

Ondanks dat er weinig te beleven viel keken we toch naar een interessante wedstrijd en was het duidelijk dat er wat op het spel stond. Na ruim een half uur spelen, waarin Hierden iets meer de bal had, kreeg Mark Bottenheft de mogelijkheid Hartenhof voor het eerst écht te testen. Echter schoot Bottenheft te gehaast en ging zijn inzet ruim over. Twee minuten later was Hierden wel dichtbij de voorsprong. Gerommel aan de zijlijn leidde uiteindelijk tot een voorzet welke kon worden ingekopt door Dominique Denzel. Hij kreeg de bal net wat achter zich waardoor zijn inzet kracht mistte en kon worden gevangen door de Zwolse goalie. Vlak voor rust was WVF nog een keer gevaarlijk uit een hoekschop. De corner belandde in de kluts, maar uiteindelijk kwam Polhoud als winnaar uit het duel en werd het gevaar in de kiem gesmoord. Zo gingen we naar de thee met de brilstand nog op het scorebord.

Na de rust begon de ploeg van trainer van Hunenstijn het scherpst en was Sander Nieuwhof direct dichtbij de 0-1. Een goedlopende aanval vanaf de aftrap waarbij eindstation Nieuwhof een teenlengte te kort kwam om de score te openen. Hierden was het eerste kwartier na rust de bovenliggende partij en op het uur was er opnieuw een goede mogelijkheid. Stefan Janssen zette een vrije trap goed voor op het hoofd van Denzel, echter ging zijn inzet voorlangs. Na deze mogelijkheid voor de Hierdenaren werd WVF weer wat sterker en in de 70e minuut was het bijna 1-0. Een goede hoekschop werd rakelings over gekopt en zo bleef het maar 0-0 op De Weide Steen. Ook na deze mogelijkheid bleef WVF iets gevaarlijker en leek de tank bij sommige Hierdenaren wat leeg te raken.

Met nog iets meer dan tien minuten te spelen was het dan wel raak voor WVF. Een lange bal van achteruit werd vanaf een meter of 22 ineens op de pantoffel genomen door Hessel Berends en zijn inzet was zelfs Wouter Polhoud te machtig. Een prachtige goal zette de blauw-witten op voorsprong. Bert van Hunenstijn reageerde direct met een driedubbele wissel om zo de gelijkmaker nog te forceren. Echter was het WVF dat dichterbij de beslissing was, een goed schot dat richting de kruising vloog werd met een uiterste krachtsinspanning gepakt door Polhoud. In de tegenaanval ging Denzel over het been van een Zwolse verdediger en kreeg Hierden diep in blessuretijd nog de kans op de gelijkmaker. Ewout Mulder sneed de vrije trap goed aan en Mark Bottenheft kon zo binnen knikken: 1-1. In het restant probeerde Hierden de overwinning nog over de streep te trekken maar tot grote kansen kwam het niet meer. Zo eindige het duel in een terecht gelijkspel van 1 tegen 1. De Hierdenaren staan met nog drie wedstrijden te spelen nu op vier punten achterstand op Batavia ’90, dat wel wist te winnen.

Aanstaande zaterdag is er geen competitieve speelronde. 13 mei staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan komt VSCO ’61 op bezoek in Hierden. De ploeg uit Oosterwolde gaat voor elk punt in de strijd tegen degradatie. Het duel eerder eindigde in een ruime overwinning voor v.v. Hierden, het werd destijds 0-4.

79’ 1-0 Hessel Berends
90+2’ 1-1 Mark Bottenheft
80’ <-> Andrew Schaftenaar (u) – Milan van Beekhuizen (i)
80’ <-> Sander Nieuwhof (u) – Guido Franken (i)
80’ <-> Stefan Jansen (u) – Martijn Ruiter (i)