Toneelgroep Het Volk viert jubileum in Catharinakapel

Toneelgroep Het Volk staat op vrijdag 15 januari op de planken van de Catharinakapel in Harderwijk. 

Al meer dan vijfentwintig jaar heeft deze toneelgroep in Harderwijk een vaste schare van bezoekers.

In 2016 bestaat Stichting Toneelgroep Het Volk 40 jaar. Om dit memorabele jubileum te vieren, is 'Het Volk in Dothan', een reprise uit 1996, op veler verzoek terug op het toneel. De voorstelling is één van de beste en meest gelauwerde stukken uit het bestaan van Het Volk.
 
'Het Volk in Dothan' is met recht een dubbeltragedie te noemen, een treurspel voor drie docenten en één put. Denk aan het bijbelse treurspel van Joost van den Vondel, waarin Joseph door zijn broers in een put wordt geworpen. Vervolgens wordt hij als slaaf verkocht. De verhouding tussen de broers is volledig verziekt door broederhaat en afgunst. Maar twijfel en wroeging over hun laffe daad spelen tussen de broers ook een belangrijke rol. Deze universele elementen maakt deze tragedie tot een verhaal van alle tijden.
 
Het Volk maakt een ingrijpende bewerking van dit klassieke drama. Over drie docenten in het hoger onderwijs die proberen dit bijbeldrama aan hun studenten voor te schotelen. De persoonlijke problemen van de docenten drukken tijdens de uitvoering een dominante rol op het spel. Hoe ze ook hun best doen, steeds weer blijken privéproblemen een gedegen uitvoering in de weg te staan. De verziekte verhoudingen binnen dit lerarentrio blijken verbazingwekkend parallel te lopen met de bijbelse broedertwist en machtsstrijd. 
In deze voorstelling is Het Volk op zijn best. Met minimale middelen en geweldige acteurs spelen ze een onweerstaanbaar geestig dubbelspel. Wie Het Volk kent, weet dat het een avond met een lach is.
 
De voorstelling is op vrijdag 15 januari om 20.15 uur. De toegang bedraagt € 13,00 (voorverkoop) en €  15,00 aan de zaal. Kaarten zijn te bestellen via www.catharinakapel.nl.

Toneelgroep KIK Harderwijk